Η Βρετανία πρέπει να εμβολιάσει δύο εκατομμύρια την εβδομάδα για να αποτρέψει μια τρίτη μελέτη κύματος

Η Βρετανία πρέπει να εμβολιάσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα για να αποφύγει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του κοροναϊού, κατέληξε σε μελέτη της London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

ο Ηνωμένο Βασίλειο είχε πάνω από 71.000 θανάτους από τον κοροναϊό και έχει καταγράψει πάνω από 2,3 εκατομμύρια περιπτώσεις μολύνσεων από COVID-19 μέχρι τα τέλη της Δευτέρας, σύμφωνα με το Reuters

«Το πιο αυστηρό σενάριο παρέμβασης με το επίπεδο 4 της Αγγλίας και τα σχολεία έκλεισαν τον Ιανουάριο και 2 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν την εβδομάδα, είναι το μόνο σενάριο που εξετάσαμε που μειώνει το μέγιστο φορτίο ICU κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά το πρώτο κύμα», ανέφερε η μελέτη.

«Ελλείψει ουσιαστικής διάθεσης εμβολίων, περιπτώσεις, νοσηλεία, εισαγωγές ICU και θάνατοι το 2021 ενδέχεται να υπερβούν αυτές του 2020».

Η επιταχυνόμενη πρόσληψη δύο εκατομμυρίων εμβολιασμένων την εβδομάδα «προβλέπεται να έχει πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο», πρόσθεσε https://bit.ly/3o9l2MJ. Η μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι επιστημονικοί του σύμβουλοι ανέφεραν ότι μια παραλλαγή του κοροναϊού, η οποία θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική, εξαπλώθηκε ραγδαία στη Βρετανία, αν και δεν θεωρείται ότι είναι πιο θανατηφόρα ή ότι προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

Αυτό προκάλεσε αυστηρά μέτρα περιορισμού της κοινωνικής ανάμειξης για το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ τα σχέδια για τη μείωση των περιορισμών των Χριστουγέννων σε ολόκληρο το έθνος μειώθηκαν δραματικά ή καταργήθηκαν εντελώς.

Αναφορές των μέσων ενημέρωσης το σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca COVID-19 από τις 4 Ιανουαρίου, με την έγκρισή του από τον ιατρικό ρυθμιστή της χώρας να αναμένεται εντός ημερών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κυκλοφόρησε το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη ότι 600.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 από την έναρξη των εμβολιασμών.

(Reuters)

Source