Η Βρετανία στο χάος του κοραναϊού. Ο John Onson είναι πολύ λυπημένος – προειδοποιεί για μια νέα πραγματικότητα

Υποφέρουν από το κόκκινο μετά από ένα μαύρο ρεκόρ θανάτων από κοροναϊούς – Ο Μπόρις Τζον Ονσον εξηγεί δραματικά ότι σοβαρές συνθήκες οδήγησαν στην επέκταση του αποκλεισμού – Τα τρία τέταρτα της Αγγλίας εισέρχονται στην υψηλότερη ζώνη συναγερμού από τα μεσάνυχτα

Η Βρετανία, η οποία γνωρίζει το πιο δύσκολο μέρος της επιδημίας, πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα των ειδικών περιορισμών.

Σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, ο Μπόρις Τζον Ονσον προειδοποίησε για μια νέα εποχή στη σκιά της μετάλλαξης του κοροναϊού, με ρεκόρ 981 θανάτους και 114% απασχόληση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με τις συνεχείς αποδοχές του στην ιδέα της δημιουργίας στρατιωτικών σκηνών έξω από τα νοσοκομεία, οδήγησε σε αυστηρότερα μέτρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγνώρισε την πικρία του, ανακοινώνοντας την επέκταση του κόκκινου σήματος, με αποτέλεσμα τα τρία τέταρτα της Αγγλίας να βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη.

Το υπόλοιπο νομό προειδοποιήθηκε, αφήνοντας μόνο 2.000 Βρετανούς πολίτες από αυστηρούς περιορισμούς.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τα πρώτα μεσάνυχτα έως τις 18 Ιανουαρίου.

Τα δευτεροβάθμια σχολεία ενδέχεται να μην ανοίξουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Έχουν επίσης αυξηθεί συναγερμοί στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, περιοχές όπου το μεταλλαγμένο στέλεχος κοροναϊού εξαπλώνεται γρήγορα.

Η ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων σε μια εβδομάδα, περισσότερο από 40%, οδήγησε στην καταγραφή περισσότερων από 50.000 νέων υποθέσεων στο Old Albion τις τελευταίες ημέρες.

Παρά την ταχεία εισαγωγή του εμβολίου AstraZeneca, δεν υπάρχει άμεση ελπίδα στον βρετανικό ορίζοντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί σχεδιάζουν μια νέα στρατηγική εμβολιασμού, που επεκτείνει τη διάρκεια των δύο δόσεων, ενώ το εμβόλιο AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες από τη Δευτέρα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source