Η βρετανική-τουρκική πενταμελής παγίδα, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος «Αλληλεγγύη»

Πείστηκε ότι το πενταμελές γονίδιο είναι «βρετανική-τουρκική παγίδα», δήλωσε η ηγέτης της αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο να αντισταθεί στην πίεση για λύση δύο κρατών. Συνομοσπονδία “

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Σε μια δήλωση μετά από συνάντηση με τη δήμαρχο της Λεμεσού, η Ελένη Θεοχάρους είπε, “Ο πρόεδρος δεν έπρεπε να είχε παρευρεθεί ή να καταδικάσει την πενταμερή διάσκεψη, καθώς αυτή η σύνοδος κορυφής διεξάγεται στις χειρότερες συνθήκες για την κυπριακή σοφία.”

“Από τη στιγμή που αυτός (ο Πρόεδρος) αποφάσισε να πάει στο Pentamer, έπρεπε να θέσει κάποιους όρους, όπως το τέλος ολόκληρης της κατοχής και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε.

Όπως εξήγησε, “το επιχείρημα ότι εάν δεν πήγαμε, οι ευθύνες θα ανατέθηκαν στο κυπριακό κράτος θα αφαιρεθούν από την αρχή, καθώς δεν είναι αβάσιμο για την Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει να συμμετάσχει στη συνάντηση για το μέλλον της , αν αύριο. “

Ερωτηθείς για αυτό, ο αρχηγός του κινήματος «Αλληλεγγύη» είπε ότι ήταν «απολύτως πεπεισμένος» ότι οι πέντε πλευρές ήταν «βρετανική-τουρκική παγίδα».

Η παγίδα, συνέχισε, ήταν ότι «είτε θα μας οδηγήσει να αποδεχτούμε τη λύση των δύο χωρών, η οποία υπάρχει με το πρόσχημα μιας συνομοσπονδίας, ή οι διαπραγματεύσεις θα καταρρεύσουν εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντισταθεί σωστά και μας κατηγορήσει για ίσες και αδιαχώριστες ευθύνες “

Η Λεμεσός μπορεί να ανακαλύψει ξανά τη φύση του νησιού της

Αναφερόμενος στην επίσκεψή της, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι ενημερώθηκε για τα «προγράμματα» του δήμου και εξέφρασε τη θέση ότι «εάν εφαρμοστούν όλα όσα προετοιμάζει ο δήμος, ναι, η πόλη θα έχει θέση στον παγκόσμιο πολιτισμό». “Μπλε ανάπτυξη, πράσινη ανάπτυξη”

Η Λεμεσός, συνέχισε, θα μπορούσε να γίνει μια σύγχρονη πόλη που θα αντιμετώπιζε όλα τα αρνητικά της αναρχικής κατασκευής για να ανακαλύψει ξανά τη φύση του νησιού της “για να μας δώσει πίσω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι της Λεμεσού είναι κάτι άλλο”.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο του κινήματος «Αλληλεγγύη», ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν πληροφορίες για τις κύριες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του δήμου, την καθημερινή ζωή, την κυκλοφορία, την καθαριότητα και την κοινωνική πολιτική.

Πηγή: KYPE

Source