Η Βόρεια Κύπρος ανυπομονεί να εμβολιαστεί

LEFKOŞA – Anadolu Agency

Οι Τουρκοκύπριοι ανυπομονούν να εμβολιαστούν κατά του νέου κοροναϊού καθώς οι αρχές σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη χορήγηση εμβολίων σύντομα.

Ο Μουσταφά Νάγκας, κάτοικος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), δήλωσε ότι σχεδιάζει να πάρει το εμβόλιο. “Το εμβόλιο COVID-19 είναι πλέον απαραίτητο εμβόλιο, πρέπει να το χορηγήσουν. Σκεφτόμαστε επίσης να εμβολιαστούμε ως οικογένεια.”

Ο Nagas είπε ότι εμπιστεύεται την τριβή του κοραναϊού, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να φέρει τον κίνδυνο να πάρει τον ιό, μην εμβολιάσει τόσο τον εαυτό του όσο και την οικογένειά του.

Ένας άλλος κάτοικος της ΤΔΒΚ, Fettah Uzun είπε επίσης ότι θέλει να λάβει το εμβόλιο, όπως συνιστά το Υπουργείο Υγείας.

Υπογραμμίζοντας ότι το COVID-19 ήταν «διεθνής επιδημία», είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βασίσουν τις αποφάσεις τους σε ειδικούς σε τέτοιες καταστάσεις. “Επομένως, σκέφτομαι να το λάβω [vaccine]”

Ο Uğur Avşar σκέφτηκε επίσης να εμβολιαστεί για την υγεία της οικογένειάς του και για τους ηλικιωμένους, αντί για τη δική του υγεία.

“Πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για τη δημόσια υγεία. Τα εμβόλια θα φτάσουν από την Τουρκία. Θέλω να πω ότι θα λάβω ένα εμβόλιο επειδή η πατρίδα μας μας σκέφτεται και στέλνει το εμβόλιο, και τους εμπιστεύομαι επίσης”, δήλωσε ο Avsar .

Τη Δευτέρα, ο Τουρκοκύπριος υπουργός Υγείας Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα στείλει εμβόλια COVID-19 στην ΤΔΒΚ.

“Τα εμβόλια θα φτάσουν στην Τουρκία σύντομα. Μετά την άφιξή τους, θα γίνουν εξετάσεις και έλεγχοι των εμβολίων και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και θα μας σταλούν ορισμένα εμβόλια. Τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες 10 ημέρες”, πρόσθεσε.

.Source