Η Γαλλία αντιτίθεται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. “Αυτό … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε θετική απάντηση σε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν που απευθύνθηκε στους αρχηγούς κυβερνήσεων όλων των χωρών της ΕΕ.

Το πιστοποιητικό εμβολίου, που συντάχθηκε από τις ελληνικές αρχές και δημοσιεύθηκε, θα χρησιμοποιηθεί με όλα τα μέσα μεταφοράς – αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά – για ταξίδια στην Ευρώπη. Η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει στους εμβολιασμένους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα έγινε δεκτή την περασμένη Πέμπτη, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen να ζητά την αναγνώριση της πιστοποίησης εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση αντέδρασε αρνητικά στην πιθανότητα, με τον Γάλλο υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Bonn να λέει ότι η συζήτηση “δεν είχε κανένα λόγο” όταν μόλις είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του ήταν “πολύ προσεκτική”. »Εμβολιασμένο διαβατήριο για ταξίδια στην Ευρώπη. Τόνισε ακόμη ότι η Γαλλία δεν θέλει να τεθεί αυτό το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

“Αν μιλάμε για χαρτί, ένα έγγραφο που θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς”, είπε στο ραδιόφωνο της Franceinfo.

“Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο εξετάζουμε την προστασία του ιού κορωνών, τη διαθεσιμότητα εμβολίων”, πρόσθεσε. “Είναι μια ιδέα που η Γαλλία πιστεύει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα. “Μόλις γενικευτεί η διαθεσιμότητα του εμβολίου, θα δούμε”, δήλωσε ο Clement Bon.

Αν και η Επιτροπή χαιρετίζει την ιδέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι 27 φαίνεται να είναι διχασμένοι. Η Μάλτα, για παράδειγμα, το βλέπει θετικά, ενώ η Ολλανδία είναι πιο προσεκτική. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι «προς το παρόν» αντιτίθεται εντελώς στο διαβατήριο εμβολίων παγκοσμίως.

Πρέπει να σημειωθεί ότι 6 στους 10 Γάλλους λένε ότι είναι θετικοί σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ώστε στο μέλλον να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό αεροπορικώς ή να συναντούν συγγενείς σε γηροκομεία και νοσοκομεία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Parisien Dimanche Ifop. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Ifop, το 54% των Γάλλων θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ στις 29 Δεκεμβρίου το ποσοστό αυτό ήταν 15 μονάδες χαμηλότερο.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/i-gallia-antitheti-sto-pistopoiitiko-emboliasmoy-einai-poly-proori-ayti-i-syzitisi

Source