Η Γαλλία επιταχύνει τους εμβολιασμούς Ρεπόρτερ Κύπρος

Η Γαλλία επιταχύνει τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας μετά την έναρξη μιας εκστρατείας γραφειοκρατίας σε μια από τις πιο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου.

Ο υπουργός Υγείας Olivier Veran δήλωσε ότι χιλιάδες δόσεις Covid-19, που αναπτύχθηκαν από την Pfizer և BioNTech, τώρα χορηγούνται σε περιοχές της Γαλλίας.

Κατά την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας, η Γαλλία παρείχε μόνο 516 εμβόλια Covid-19 σε τρόφιμους σε γηροκομεία.

“Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την εκστρατεία επεκτείνοντας την ομάδα στόχου σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης χωρίς να περιμένουμε το τέλος της εκστρατείας εμβολιασμού σε γηροκομεία”, δήλωσε ο Veran κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Το αργό ξεκίνημα σε σύγκριση με γειτονικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία έχει εξοργίσει τον Πρόεδρο Emanuel Macron, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας του για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο Emanuel Macron ήθελε να “ασκήσει πίεση στο σύστημα” για να επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίων, λέει αξιωματούχος της Elize.

“Είναι πολύ αργό”, δήλωσε ο Άρνο Φοντάν, επιδημιολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος της France Info.

“Αλλά μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η πραγματική προθεσμία είναι να φτάσουμε τα 5-10 εκατομμύρια εμβόλια, διότι είναι καιρός να έχουμε πραγματικό αντίκτυπο στην εξάπλωση του ιού”.

Το Coronavirus έχει σκοτώσει περισσότερους από 65.000 ανθρώπους στη Γαλλία, το έβδομο θανατηφόρο στον κόσμο. Παρόλα αυτά, μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο διαπίστωσε ότι έξι στους 10 Γάλλους σκοπεύουν να αρνηθούν τους εμβολιασμούς.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source