Η Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης συνεχίζεται

πανό99

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση του σχεδίου της Επιτροπής Οικονομίας, Οικονομικών, Προϋπολογισμού και Προγραμματισμού για την είσπραξη των συσσωρευμένων μισθωμάτων και προεπιλεγμένων μισθωμάτων από τους μισθωτές της Κυπριακής Διοίκησης Ιδρυμάτων.
Η Γενική Συνέλευση συνέχισε με την ανάγνωση της πρότασης σχετικά με την απομάκρυνση του Αναπληρωτή UBP Ali Pilli από τη θέση του Υπουργείου Υγείας, τον διορισμό του Ünal Üstel και τον διορισμό του Αναπληρωτή Επίσημου Canaltay του UBP στη θέση του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών .
Μιλώντας για αυτό, ο αναπληρωτής UBP Ali Pilli πήρε το λόγο και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη που του δόθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργείου του. Ο Πίλι ρώτησε επίσης τον Πρωθυπουργό Έρσαν Σανέρ σε τηλεοπτικό κανάλι χθες αν είπε ότι “κοιμάται στο υπουργικό συμβούλιο” γι ‘αυτόν.
Ο πρόεδρος της συνέλευσης dernder Sennaroğlu δήλωσε ότι θα υποσχεθούν σε όσους θέλουν να μιλήσουν σύμφωνα με το άρθρο 62.

ÖZYİĞİT
Ο Πρόεδρος του TDP Cemal Özyiğit, ο οποίος πήρε τον πρώτο όροφο, έκανε ομιλία με τίτλο “Κράτος της χώρας”. Λέγοντας «Είμαστε όπου τελειώνει η λέξη», ο Özyiğit επεσήμανε επίσης ότι αυτή είναι μια λέξη που γενικά εκφωνήθηκε μετά από οδυνηρές απώλειες.
Ο Özyiğit δήλωσε ότι ρωτήθηκαν οι απόψεις των αρχηγών του κόμματος για το έργο της Συνέλευσης πριν από λίγο, ζήτησαν μια συνάντηση, αλλά το κλείσιμο συνεχίζεται και ότι το αίτημά τους για συνάντηση δεν έχει υλοποιηθεί και ότι έχουν ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων και το μοιράστηκε με την κοινωνία.
Ο Özyiğit είπε ότι είπε στην Άγκυρα για τα παράπονα και τα προβλήματα των οικονομικών οργανώσεων στην Άγκυρα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία είπε ότι ιδρύθηκε με αμφίβολο τρόπο, δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του λαού και τους ζήτησε να παραιτηθούν αμέσως.

ÖZERSAY
Ο Πρόεδρος της HP Kudret Özersay πήρε επίσης το λόγο και επέκρινε την κυβέρνηση, “απέτυχε εντελώς να διαχειριστεί την κρίση, έχει κάνει ό, τι χρειάζεται να γίνει, το αντίθετο”.
Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση πρόσθεσε νέες κρίσεις στην τρέχουσα κρίση, ο Özersay είπε, “Τόσο η δημόσια υγεία όσο και η οικονομία έχουν τεθεί σε κίνδυνο”. Λέγοντας ότι ακόμη και οι υποστηρικτές των κυβερνητικών κομμάτων έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, ο Özersay δήλωσε ότι οι αποφάσεις δεν μπορούσαν να ληφθούν εγκαίρως και οι άνθρωποι πλήρωσαν το τίμημα για την απόφαση να κλείσουν.
Επισημαίνοντας τη σημασία της απόκτησης εμπιστοσύνης των ανθρώπων στη διαχείριση κρίσεων, ο Özersay υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν παρείχε τακτικές, ακριβείς και κατανοητές πληροφορίες στο κοινό και είπε, “Το κοινό δεν κατανοεί τις δηλώσεις.”
Σημειώνοντας ότι υπήρχε η εντύπωση ότι δεν υπήρχε κανένας αγώνας κατά της επιδημίας στην πρώτη ημερήσια διάταξη, ο Özersay δήλωσε ότι είτε μια αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου, ένας αγώνας εντός του κόμματος ή πολλά παρόμοια ζητήματα ήρθαν στο προσκήνιο και είπε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί το συντομότερο δυνατό.
Ο Özersay δήλωσε ότι η απόλυση υπουργού που έχει δημόσια υποστήριξη, λανθασμένα ή λανθασμένα, μπορεί να γίνει μόνο για έναν συγκεκριμένο λόγο, και δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη πειστικός λόγος και ότι ούτε ο λαός ούτε τα μέλη του κοινοβουλίου έχουν πειστεί για αυτήν την απόφαση μέχρι τώρα. Ο Özersay δήλωσε επίσης ότι προσπάθησαν να δυσφημηθούν πριν απολυθεί ο Αλί Πίλι. “Το αξίζει ο κ. Πίλι;” Ο Özersay, που ρώτησε, σημείωσε ότι αυτές οι ενέργειες έβλαψαν τον αγώνα κατά της επιδημίας.
Εκφράζοντας ότι ο νέος υπουργός θα ερωτηθεί ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει λόγω των γεγονότων, ο Özersay είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί ξανά η εμπιστοσύνη.
Επικρίνοντας τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı στο κοινό και υποστηρίζοντας ότι δημιούργησαν δυσπιστία, ο Özersay ισχυρίστηκε ότι ο Arıklı έκανε δηλώσεις για να αμφισβητήσει τις αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταδοτικών Νόσων και δημιούργησε συζητήσεις για τη μαύρη αγορά. Είπε στον Arıklı, «Είστε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Özersay είπε, «Κανείς δεν καταπίνει τις αλλαγές στην ημερήσια διάταξη. Ως υπουργός οικονομίας, κάνατε την οικονομία ευημερούσα, αλλά και την υγεία; ” έθεσε την ερώτησή του.
Εκφράζοντας ότι τα δεδομένα πρέπει να κοινοποιούνται στο κοινό ως έχουν, ο Özersay δήλωσε ότι οι προληπτικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση εξετάζοντας αυτά τα δεδομένα και την επιστήμη. Δηλώνοντας ότι ο αριθμός των ημερήσιων δοκιμών θα πρέπει να αυξηθεί γρήγορα και οι δοκιμές αντιγόνων πρέπει να είναι ευρέως διαδεδομένες, ο Özersay σημείωσε ότι οι τυχαίες δοκιμές PCR θα πρέπει να εκτελούνται με σωστή οργάνωση και πρέπει να γίνονται απαραίτητοι προσδιορισμοί σχετικά με τη μετάλλαξη.
Δηλώνοντας ότι μια καλύτερη οργάνωση είναι απαραίτητη για τον εμβολιασμό, ο Özersay δήλωσε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για αφίξεις από το εξωτερικό πρέπει να ληφθούν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα.
Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό πριν από επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια επηρεάζουν τη μετάδοση, ο Özersay επεσήμανε τα μέτρα που έλαβε για την άφιξη των μαθητών και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με μελέτες σκοπιμότητας σε καραντίνα και παρόμοια θέματα.
Ο Özersay είπε ότι τα οικονομικά μέτρα δεν βρίσκονταν σε σημείο που θα θεραπεύσουν τις πληγές και σημείωσε ότι η πληρωμή δεν πραγματοποιήθηκε κατά τις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκε η πληρωμή και αυτό άφησε τους ανθρώπους σε μια δύσκολη κατάσταση. Ο Özersay δήλωσε ότι πρέπει να δοθεί υποστήριξη σε περιοχές όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι μεταφορές, καθώς ο χρόνος θα είναι μεγαλύτερος, και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τα βάρη, όπως φόροι, Ταμείο Προνοίας και ενοίκιο που σχετίζονται με τις περιόδους κατά τις οποίες οι μικροί έμποροι είναι κλειστοί.

πανό134

Ο Özersay δήλωσε ότι η δήλωση «Έχω χρεωθεί, θα στηρίξω τον ιδιωτικό τομέα» δεν είναι αρκετή και περιμένουν μια εξήγηση για τον τομέα και τον τρόπο στήριξης.
Σημειώνοντας ότι δεν θέλουν να αποτύχει η κυβέρνηση επειδή το ζήτημα είναι η δημόσια υγεία, είπε ο Özersay, “Μην το αντιλαμβάνεστε ως πολιτικό ζήτημα.”

ERHÜRMAN
Ο Πρόεδρος του CTP Tufan Erhürman δήλωσε επίσης ότι δεν άκουσε όσα ειπώθηκαν, επομένως οι ομιλίες που έπρεπε να γίνουν έχασαν το νόημά τους και ότι η κατάσταση ήταν η ίδια για το κοινό.
Λέγοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει στη διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης είναι να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη στο κοινό, ο Erhürman είπε ότι αυτό είναι απαραίτητο για να περάσει αυτή η διαδικασία με τις λιγότερες ζημιές δυνατόν.
Δηλώνοντας ότι η εμπιστοσύνη του λαού διαβρώνεται καθημερινά, ο Ερχέρμαν επεσήμανε τι συνέβη τους τελευταίους 2,5 μήνες. Αναφερόμενος στην αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου, ο Erhürman ρώτησε γιατί εάν κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, δεν έγινε πριν από 2,5 μήνες όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση. Ο Erhürman δήλωσε ότι το επίκεντρο και των δύο μερών που σχηματίζουν την κυβέρνηση είναι η κομματική σύμβαση.
Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση των μειονοτήτων, η οποία είναι ήδη γνωστό ότι δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, υπέγραψε 4 διεθνείς συμφωνίες στη σύντομη ζωή της, ο Erhürman σημείωσε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της αντιπολίτευσης κατά την πραγματοποίηση αυτών.
Δηλώνοντας ότι τώρα έγινε η προετοιμασία για την υπογραφή του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου και ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με την αντιπολίτευση, ο Erhürman είπε ότι δεν μπορούσαν καν να λάβουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσαν σχετικά με την πραγματοποίηση του προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους.
Ο Erhürman ρώτησε πώς η νέα χρηματοοικονομική συμφωνία που θα υπογραφεί υπό αυτούς τους όρους θα στηριζόταν σε σωστά δεδομένα.
Υπενθυμίζοντας ότι είχαν πει «Πηγαίνετε στο μακροπρόθεσμο εγχώριο δανεισμό και μοιραστείτε το σχέδιο δαπανών με το Κοινοβούλιο» για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Erhürman δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές δηλώσεις σχετικά με το πόσα χρήματα χρειάζεται το Finance και το σχέδιο δαπανών δεν μοιράστηκε επίμονα.
Λέγοντας, “Οι αριθμοί είτε δεν είναι διαφανείς είτε δεν μπορούν να υπολογιστούν”, δήλωσε ο Erhürman ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να διευκρινιστεί.
Αναφέροντας ότι το TL 1.500 που θα λάβουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα από το 2020 έχει μετατραπεί σε ιστορία φιδιού, ο Erhürman ανέφερε ότι χθες δημοσιεύθηκε απόφαση στην Επίσημη Εφημερίδα για την εξάλειψη του λάθους που έγινε στο θέμα, αναφερόμενος στις διάφορες εξηγήσεις και πρακτικές σχετικά με Αυτό το θέμα.
Ο Erhürman, ο οποίος είπε “Δεν μπορείτε να κάνετε αυτή τη δουλειά, δεν είναι δυνατόν” στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι η ημερομηνία των εκλογών πρέπει να ληφθεί στο Κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό για το τέλος Ιουνίου το αργότερο.

ΟΓΟΥΖ
Ο υπουργός Οικονομικών Dursun Oğuz έλαβε επίσης θέση και απάντησε στην κριτική. Λέγοντας ότι τα σχέδιά του για δαπάνες είναι έτοιμα και απαριθμούν τα στοιχεία δαπανών, ο Oğuz δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Ersan Saner θα παράσχει τις πληροφορίες σχετικά με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο.
Σημειώνοντας ότι περνούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας όσον αφορά τη χρηματοδότηση, ο Oğuz δήλωσε ότι υπήρχε ένα δάνειο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
Λέγοντας ότι χρειάζονται επιπλέον κεφάλαια ούτως ή άλλως, ο Oğuz σημείωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα παρέχει 200 ​​εκατομμύρια TL με επιτόκιο 8%.
Παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές που πρέπει να γίνουν, ο Oğuz δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χρεωθεί για να πραγματοποιήσει τις πληρωμές, αν και για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Oguz, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διανομή πόρων από την Τουρκία σε αυτό το ζήτημα, επεσήμανε την εξήγηση του πρωθυπουργού Ersan Saner.
Το 2021 θα είναι το πρωτόκολλο που θα υπογραφεί χωρίς καμία συμβολή από την Τουρκία για εξοικονόμηση χρημάτων Oguz, ενώ οι δαπάνες δήλωσαν ότι θα κυκλοφορήσει πληροφορίες παραμένουν προσβάσιμες.
Σε μια ερώτηση, ο Oğuz δήλωσε ότι συνεχίζονται οι μελέτες για τους φόρους.

Source