Η Γερμανία είναι έτοιμη να επεκτείνει το κλείδωμα του ιού κορανοϊών

Η Γερμανία είναι πιθανό να επεκτείνει ένα εθνικό κλείδωμα μετά τις 10 Ιανουαρίου για να περιορίσει τα ποσοστά μόλυνσης από κοροναϊούς που εξακολουθούν να αυξάνονται και να τεράστια πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, ανέφεραν πολιτικοί το Σαββατοκύριακο.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι περιφερειακοί ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν να παρατείνουν τους περιορισμούς όταν συγκαλούνται την Τρίτη. Δεν είναι ακόμη σαφές για πόσο καιρό θα διαρκέσει η επέκταση.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί, οπότε θα πρέπει να παρατείνουμε τους περιορισμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn στην τηλεόραση του RTL σε συνέντευξη το βράδυ του Σαββάτου.

Τα ποσοστά μόλυνσης έπρεπε να μειωθούν με βιώσιμο τρόπο, είπε ο Spahn, προσθέτοντας: «Αυτό είναι καλύτερο από το να χαλαρώσεις πολύ νωρίς και στη συνέχεια, ίσως σε λίγες μόνο εβδομάδες, να αντιμετωπίσουμε νέες και δύσκολες ερωτήσεις».

Η Γερμανία επέβαλε αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων. Ακόμα κι έτσι, οι λοιμώξεις συνέχισαν να αυξάνονται και ο αριθμός των νεκρών έχει χτυπήσει πάνω από χίλιες σε μερικές ημέρες.

Τα ποσοστά μόλυνσης επτά ημερών ανέρχονται σήμερα σε 140 ανά 100.000 άτομα – πολύ πάνω από τον στόχο των 50 που οι πολιτικοί συμφώνησαν ότι θα ήταν αρκετά ασφαλές για να διευκολύνουν τους περιορισμούς.

Με μια νέα, πιο μολυσματική παραλλαγή κοραναϊού που κυκλοφορεί, ορισμένοι πολιτικοί και ηγέτες της υγείας ζητούν την άρση των περιορισμών μόνο όταν το ποσοστό των επτά ημερών πέσει στο 25.

REUTERS

Source