Η Γερμανία θα αρχίσει να απελάσει Σύριους το 2021

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer ανακοίνωσε ότι η απέλαση στη Συρία θα ξεκινήσει από τις αρχές του έτους. Μιλώντας στο Bild am Sonntag, ο Seehofer είπε: “Με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων, συμφώνησαν να ανοίξουν το δρόμο για απελάσεις εξετάζοντας διεξοδικά μεμονωμένα αρχεία από την 1η Ιανουαρίου 2021”.

Σύμφωνα με την έκθεση της Deutsche Welle Turkish, ο Seehofer δήλωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι απελάσεις φαίνεται πιθανές και ότι γνωρίζει ότι η διαδικασία είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος.

Παρ ‘όλα αυτά, ο Seehofer υποστηρίζει ότι η απέλαση είναι απαραίτητη, “Εάν δεν το κάνουμε αυτό, σημαίνει ότι τα πάντα, από το κλοπές μέχρι την ανθρωποκτονία μπορούν να γίνουν χωρίς να εξεταστεί η πιθανότητα απέλασης στη Γερμανία.”

«Μια τέτοια ανοχή δεν έχει θέση στη νομοθεσία μας», είπε ο υπουργός, συνεχίζοντας τα λόγια του ως εξής:

“Εκείνοι που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα ή ποδοπατούνται στο σύνταγμά μας πρέπει να φύγουν από τη χώρα μας”.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟΥ

Ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά το ένα τρίτο το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βασίζονται στην Eurostat της Funke Media Group, το Ινστιτούτο Στατιστικής της ΕΕ, 93.710 αιτήσεις ασύλου καταγράφηκαν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό το ποσοστό σηματοδοτεί μείωση 30 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Παρόλα αυτά, η Γερμανία ήταν η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων ασύλου μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών το 2020 με 24,3%. Η Ισπανία ακολουθεί τη Γερμανία με 22,8% και η Γαλλία στην τρίτη θέση με 19%.

Ενώ αναφέρεται ότι ο κύριος λόγος για την εν λόγω μείωση είναι η πανδημία, επικρίνεται επίσης η ταχύτητα εργασίας των πρώτων κέντρων υποδοχής, που συγκεντρώνουν τις αρχές που διαδραματίζουν ρόλο στη διαδικασία επιτάχυνσης της διαδικασίας αξιολόγησης της αίτησης ασύλου στη Γερμανία.

Στην απάντηση που δόθηκε στην κοινοβουλευτική ερώτηση του Αριστερού Κόμματος σχετικά με το θέμα, δηλώθηκε ότι χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 8,5 μήνες για την επεξεργασία αίτησης ασύλου μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου. Η Ulla Jelpke, Εκπρόσωπος Εσωτερικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Αριστερού Κόμματος, θεώρησε την κατάσταση αυτή «καταστροφικό ισολογισμό».

.Source