Η Γερμανία θα παρατείνει το κλείδωμα του κορανοϊού έως τις 28 Μαρτίου

τα κέντρα κήπου, τα στούντιο νυχιών και τα κομμωτήρια ανοίγουν μετά την άρση της κλειδαριάς στη σαξονία

Το κομμωτήριο Nadine Boestfleisch εξυπηρετεί τον πελάτη Alexander Urban καθώς το σαλόνι της ανοίγει ξανά μετά από ένα μήνα κλειδώματος, εν μέσω πανδημίας της νόσου των κορωνών (COVID-19) στη Δρέσδη της Γερμανίας, 1 Μαρτίου 2021. REUTERS / Matthias Rietschel

Η Γερμανία σκοπεύει να επεκτείνει το κλείδωμα του ιού του κορανοϊού έως τις 28 Μαρτίου, ενώ θα χαλαρώσει ορισμένους περιορισμούς από την επόμενη εβδομάδα, ένα σχέδιο εγγράφου που θα συζητηθεί από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους ηγέτες του ομοσπονδιακού κράτους έδειξαν την Τρίτη.

Η Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει τις επιλογές κλειδώματος και χαλάρωσης με τους 16 αρχηγούς κρατών την Τετάρτη, καθώς οι περιπτώσεις κοροναϊκών στη Γερμανία έπληξαν περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια και η απογοήτευση του κοινού αυξάνεται λόγω περιοριστικών μέτρων και αργής διάθεσης εμβολίων.

Το προσχέδιο εγγράφου, το οποίο βλέπει το Reuters, αναφέρει ότι από τις 8 Μαρτίου το πολύ πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών, θα επιτρέπεται να συναντηθούν, από δύο άτομα κατ ‘ανώτατο όριο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

Επιτρέπονται επίσης να ανοίξουν ξανά καταστήματα λουλουδιών και βιβλίων, κέντρα κήπου, αίθουσες τατουάζ και νυχιών, καθώς και σαλόνια μασάζ.

Η Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατών θα πρέπει να αποφασίσουν ποιο ποσοστό επίπτωσης 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους θα μπορούσε να είναι αυστηρότερο ή να μειωθεί. Το έγγραφο ανέφερε 35 και 50 ως δύο πιθανές δυνατότητες.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, το σχέδιο συμφωνίας καλεί επίσης τους Γερμανούς να αποφύγουν τα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι περιορισμένες επισκέψεις σε συγγενείς θα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Source