Η Γκρέτα Τύνμπεργκ έγινε 18 και ξεκουράστηκε “Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει”

Ποιο είναι το τέλειο δώρο γενεθλίων για ακτιβιστή που δεν αγοράζει ποτέ νέα ρούχα ή έξτρα;

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η Γκρέτα Τύνμπεργκ γίνεται 18 σήμερα

Σε μια συνέντευξη με τους Sunday Times σχετικά με αυτό το σημαντικό ορόσημο στη ζωή της, η νεαρή Σουηδός λέει ότι παρόλο που έχει επιλέξει έναν τρόπο ζωής που αποκλείει τα αεροπορικά ταξίδια και την κατανάλωση κρέατος, δεν επικρίνει όσους ακολουθούν έναν λιγότερο «οικολογικά καθαρό» τρόπο ζωής.

Ο νεαρός ακτιβιστής είναι vegan, δεν αγοράζει νέα ρούχα, ταξιδεύει μόνο με βάρκα για χρόνια. Απαντώντας σε διασημότητες του κλίματος που ταξιδεύουν με αεροπλάνο ταυτόχρονα, αποφεύγει να τις επικρίνει, αλλά προειδοποιεί ότι αυτή η στάση ενέχει κινδύνους. “Δε με νοιάζει. Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει. Αλλά υπάρχει κίνδυνος όταν μιλάτε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα, δεν εφαρμόζετε αυτό που κηρύττετε στη ζωή σας, παίρνετε αρνητικά σχόλια, δεν παίρνετε αυτό που λέτε στα σοβαρά. “

Μελέτες δείχνουν ότι η αποφυγή αεροπορικών ταξιδιών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Αλλά το πιο δραστικό πράγμα θα ήταν να αποφασίσει κάποιος να μην έχει παιδιά. Αλλά ο Τύνμπεργκ δεν θα έλεγε ποτέ σε κανέναν ότι το να έχεις παιδιά είναι λάθος. “Δεν νομίζω ότι είναι εγωιστικό να έχουμε παιδιά. “Οι άνθρωποι δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά τους”, δήλωσε ο ακτιβιστής.

Αν και ο τρόπος ζωής της είναι πολύ διαφορετικός από τους περισσότερους εφήβους στη Δύση, δεν αισθάνεται ότι χάνει τα πράγματα. Εξηγεί για τα ρούχα. “Στη χειρότερη περίπτωση, θα αγοράσω ένα μεταχειρισμένο. Αλλά δεν χρειάζομαι νέα ρούχα. Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πολλά ρούχα և Μπορώ να τους ζητήσω να αλλάξουν κάτι ή να μου δώσουν κάτι που δεν χρειάζονται πλέον. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψω στην Ταϊλάνδη για να είμαι ευτυχισμένος. Δεν χρειάζεται να αγοράσω ρούχα που δεν χρειάζομαι, επομένως δεν το βλέπω ως θυσία.

Ο Τύνμπεργκ, ο οποίος κάποτε δέχτηκε τις σαρκαστικές συμβουλές του Ντόναλντ Τραμπ για «χαλάρωση» («απάντησε» αναλόγως և μήνες αργότερα), τονίζει ότι το πάθος και η ανησυχία του για το κλίμα δεν μειώνουν την ηθική του. “Δεν νομίζω ότι το μέλλον θα εξελιχθεί, δεν βλέπω κανένα όφελος από αυτό. “Όταν κάποιος κάνει ό, τι μπορεί, δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό του να είναι λυπημένος ή να ανησυχεί.”

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το τέλειο δώρο γενεθλίων για αυτήν, η 18χρονη κοπέλα απαντά απευθείας, χωρίς να σκέφτεται. Υποσχεθείτε σε όλους ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν για τον πλανήτη. Αλλά όταν ο δημοσιογράφος επέμενε να επιλέξει κάτι πιο ρεαλιστικό, τελικά απάντησε ότι θα ήθελε νέα φώτα για το ποδήλατό του. “Οι δρόμοι στη Σουηδία μπορεί να είναι πολύ σκοτεινοί το χειμώνα”, πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο τεύχος * Σύμφωνα με τον κηδεμόνα

Source