Η γυναίκα επανενώνεται με την οικογένειά της αφού εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια

Μια γυναίκα που έχασε τη μνήμη της πριν από 30 χρόνια έχει ξανασυναρμολογηθεί με τα παιδιά της, αφού εξαφανίστηκε πριν από τρεις δεκαετίες όταν συμμετείχε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Κύπρο που την άφησε σε κώμα χωρίς να θυμάται τη ζωή της πριν.

Τα παιδιά του Lee-Tracey Miley, 54 ετών, δεν την είχαν δει από το καλοκαίρι του 1991 όταν έφυγε από το Μπόρνμουθ για να ζήσει στην Κύπρο.

Ο γιος της, Craig Miley, ανέφερε ότι την εξαφανίστηκε πέρυσι και η αστυνομία την έχει βρει.

Ανακάλυψαν ότι ο Lee-Tracey εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο το 1991 και πήγε διακοπές στην Αίγυπτο.

Αργότερα πήγε στην Κύπρο όπου συμμετείχε σε σύγκρουση οδικής κυκλοφορίας που την άφησε σε κώμα χωρίς ανάμνηση της ζωής της πριν.

Τελικά μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου προσπάθησε να εντοπίσει την οικογένειά της, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να μετακινηθεί αρκετές φορές.

Τα παιδιά είχαν προσπαθήσει με τα δικά τους μέσα να εντοπίσουν τη μητέρα τους, αλλά οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς και έτσι ο γιος της την ανέφερε ότι εξαφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μια γυναίκα επανενώθηκε με την οικογένειά της μετά την εξαφάνισή της πριν από σχεδόν 30 χρόνια όταν συμμετείχε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Κύπρο που την άφησε σε κώμα χωρίς ανάμνηση της ζωής της πριν

Ξεκίνησε μια έρευνα με επικεφαλής ντετέκτιβ από την Ομάδα Έρευνας για το Έγκλημα της Αστυνομίας Dorset (MCIT).

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους υποβλήθηκε ένα αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων για να δει εάν έλαβε οφέλη που θα της έδιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή η έρευνα έδειξε ότι ήταν ζούσε στο Λονδίνο το 2003, ωστόσο, όταν η διεύθυνση που αναφέρθηκε ελέγχθηκε και δεν βρήκε ακόμα.

Οι ντετέκτιβ συνεργάστηκαν επίσης με τα HM Passports για να μάθουν αν ο Lee-Tracey είχε ποτέ βρετανικό διαβατήριο.

Υποβλήθηκε επίσης αίτημα με το Διεθνές Κέντρο Συντονισμού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί εάν είχε υποβάλει αίτηση για θεώρηση εισόδου στις ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους οι ντετέκτιβ μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο Lee-Tracey εκδόθηκε διαβατήριο τον Μάιο του 2003, το οποίο αργότερα έληξε το 2013 και δεν ανανεώθηκε.

Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους η Ιντερπόλ διαπίστωσε ότι η Λι-Τράσεϊ είχε εισέλθει στις ΗΠΑ στις 12 Μαΐου 2004 και διαπίστωσε ότι πιθανώς ζούσε στην Αριζόνα.

Στη συνέχεια, η τοπική αστυνομία την βρήκε να ζει στη διεύθυνση.

Ο γιος του Lee-Tracey, Craig, δόθηκε στα νέα και έκτοτε έρχονται σε τακτική επαφή.

Ο Craig Miley, γιος του Lee-Tracey Miley, είπε: «Το Dorset MCIT ήταν καταπληκτικό σε όλη τη διάρκεια. Τους ήρθα με μια πραγματική ανησυχία για την ευημερία της μητέρας μας που δεν είχε δει ή ακούσει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια (ούτε καν ένα ίχνος).

«Η ομάδα πήρε την υπόθεση και ήταν αδιάκοπη στην αναζήτησή τους. Καμία πέτρα δεν έμεινε αμετάβλητη και με κράτησαν συνεχώς ενήμερους σε τακτική βάση, ακόμη και μέσω μιας περιόδου κλειδώματος. Η ομάδα ήταν εξαιρετικά επαγγελματική και είχε πραγματική ενσυναίσθηση απέναντι στον εαυτό μου και την οικογένειά μου.

Τα παιδιά του Lee-Tracey Miley, 54 ετών, δεν την είχαν δει από το καλοκαίρι του 1991 όταν έφυγε από το Μπόρνμουθ για να ζήσει στην Κύπρο (εικόνα αρχείου)

«Πέρασα πολλά χρόνια ψάχνοντας και μάλιστα προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τηλεοπτικό πλήρωμα για να βρω τη μητέρα μας.

«Το MCIT αποτελεί πίστωση για την αστυνομία της Dorset και καλές ειδήσεις όπως αυτό πρέπει να μεταδίδονται συχνότερα.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσω όλη την ομάδα που μας βοήθησε και τους ευχόμαστε ό, τι καλύτερο για το μέλλον».

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε: «Τα παιδιά προσπάθησαν με τα δικά τους μέσα να εντοπίσουν τη μητέρα τους, αλλά αυτά αποδείχθηκαν ανεπιτυχή. Ασυνεπείς παρατηρήσεις που είχαν ακούσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια των ετών που κορυφώθηκαν με τον γιο να αναφέρει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία του Ντόρσετ.

«Ξεκίνησε μια έρευνα, με επικεφαλής ντετέκτιβ της ομάδας έρευνας για το έγκλημα της αστυνομίας της Ντόρσετ (MCIT).

Αναφέρθηκε ότι ο Lee-Tracey πήγε να ζήσει στην Κύπρο αφού έφυγε από το Μπόρνμουθ το 1991, αλλά υπήρχαν λίγες άλλες πληροφορίες γνωστές για τους ντετέκτιβ για να ξεκινήσουν τις έρευνές τους.

«Τον Ιανουάριο του 2020, ζητήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων να ρωτήσει αν η αγνοούμενη γυναίκα έλαβε οφέλη για να διαπιστώσει εάν ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτή η έρευνα οδήγησε σε πληροφορίες ότι ο Lee-Tracey ζούσε στο Λονδίνο το 2003. Ωστόσο, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε γνωστές διευθύνσεις και τοπικές αρχές της περιοχής, οι οποίες αποδείχθηκαν αρνητικές. Περαιτέρω έρευνες έγιναν από τη Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο, αλλά οι αξιωματικοί δεν μπόρεσαν να βρουν γνωστούς συνεργάτες της αγνοούμενης γυναίκας.

«Καθώς η έρευνα συνεχίστηκε, οι ντετέκτιβ ήρθαν σε επαφή με τα HM Passports για να μάθουν αν ο Lee-Tracey κατείχε βρετανικό διαβατήριο. Έκαναν επίσης έρευνες με τους E-boarders, αλλά τα αρχεία τους δεν μπόρεσαν να δώσουν κανένα προβάδισμα.

«Υποβλήθηκε επίσης αίτημα με το Διεθνές Κέντρο Συντονισμού Εγκλήματος μετά από πληροφορίες ότι η αγνοούμενη γυναίκα μπορεί να έχει υποβάλει αίτηση για θεώρηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Τον Ιούλιο του 2020, οι ντετέκτιβ έλαβαν επιβεβαίωση ότι εκδόθηκε διαβατήριο στον Lee-Tracey τον Μάιο του 2003, το οποίο αργότερα έληξε το 2013 και δεν ανανεώθηκε.

«Στη συνέχεια, εντόπισαν ποιος υπέγραψε τη φωτογραφία διαβατηρίου της αγνοούμενης γυναίκας τον Σεπτέμβριο του 2020 και έγιναν προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με αυτό το άτομο. Ωστόσο, πολύ δυστυχώς είχαν πεθάνει την εβδομάδα πριν οι αξιωματικοί έλαβαν αυτές τις πληροφορίες.

«Τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο του 2020, οι έρευνες της Ιντερπόλ επιβεβαίωσαν ότι ο Lee-Tracey είχε εισέλθει στις ΗΠΑ στις 12 Μαΐου 2004, με πιθανό αγώνα να βρίσκεται τώρα στην Αριζόνα.

«Οι αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας στην Αριζόνα πραγματοποίησαν έλεγχο διεύθυνσης και ο Lee-Tracey βρέθηκε να ζει εκεί, ασφαλής και καλά.

Ο Lee-Tracey έφυγε το 1991 και πήγε διακοπές στην Αίγυπτο. Αργότερα πήγε στην Κύπρο και δυστυχώς συμμετείχε σε σύγκρουση οδικής κυκλοφορίας που την άφησε σε κώμα χωρίς ανάμνηση της ζωής της στο παρελθόν. Τελικά μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και προσπάθησε να εντοπίσει την οικογένειά της, αλλά αυτό δεν ήταν επιτυχές καθώς έκτοτε είχαν μετακομίσει αρκετές φορές.

«Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 ο γιος του Lee-Tracey ενημερώθηκε με την είδηση ​​ότι η μητέρα του ζούσε στην Αριζόνα. Έκτοτε έρχονται σε τακτική επαφή ».

Ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Wayne Seymour είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μέσω της έρευνάς μας καταφέραμε να επανασυνδέσουμε μια μητέρα με τα παιδιά της μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

«Αυτή ήταν μια λεπτομερής και εκτεταμένη έρευνα που περιελάμβανε πολλή πολυ-αντιπροσωπευτική εργασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις προσπάθειές τους.

«Ήμασταν αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια, αλλά παραμείναμε αποφασισμένοι και βρήκαμε πάντα μια νέα γραμμή έρευνας για διερεύνηση, η οποία ευτυχώς οδήγησε στην εύρεση του Lee-Tracey».

Η Christina Summons, κόρη του Lee-Tracey Miley, είπε: «Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου για όσους εμπλέκονται στην προσπάθεια να εντοπίσουν τη μαμά μου και να μας επανασυνδέσουν ως οικογένεια.

«Μετά από χρόνια αναζήτησης είχα αρχίσει να εγκαταλείπω την ελπίδα να έχω τη μητέρα μου στη ζωή μου, οπότε θα είμαι πάντα ευγνώμων για τις ερευνητικές προσπάθειες του Dorset MCIT.

«Το να μεγαλώσω ως κορίτσι χωρίς μαμά ήταν δύσκολο με πολλούς τρόπους, ειδικά αφού έχω τα δικά μου τέσσερα παιδιά. Τώρα έχουν γιαγιά και παρόλο που η απόσταση μεταξύ μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συναντηθούμε, δεν θα εγκαταλείψουμε την ελπίδα.

«Έχω δημιουργήσει έναν έρανο με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να κλείσουμε αυτήν την απόσταση. Ανυπομονώ να αγκαλιάσω τη μαμά, τον αδελφό και την αδερφή μου και να γνωρίσει τα εγγόνια της.

«Για άλλη μια φορά, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Αστυνομία της Ντόρσετ που μας έδωσε ελπίδα και ένα νέο μέλλον».

Source