Η δημοσίευση που αναφέρει ότι “η Βόρεια Κύπρος ανήκει στην Τουρκία” αποσύρεται

Οι απόηχοι μιας έκφρασης σε ένα παιχνίδι στην έκδοση Psychogios είναι σκληροί.

“Μάθετε և μελέτη. Η έκδοση «Ευρώπη», η οποία ασχολείται με την Παλιά Ήπειρο, παρέχει στα παιδιά πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές χώρες και τα μέρη τους, σημειώνει ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία. Όμως οι χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν όταν είδαν τη φράση. Κατηγόρησαν την εταιρεία ότι διδάσκει παιδιά ότι η παράνομη κατοχή της Τουρκίας στο ήμισυ της Κύπρου ως αποτέλεσμα της εισβολής ήταν νόμιμη.

Το “Psychological Publications” ανακοινώνει στο Facebook ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα αποσυρθεί αμέσως από την αγορά.

Δηλώνουν ότι λυπάται για ένα συγκεκριμένο γεγονός, το αποδίδουν στο λάθος του μεταφραστή. “Προφανώς, τα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να μεταφραστούν ως” ανήκουν “στην Τουρκία”, ανέφεραν.

Ανακοίνωση λεπτομερώς ανακοίνωση Εκδόσεων Ψυχογείου.

Αγαπητοί αναγνώστες, λυπούμαστε πολύ “Μελετώ և Μελετώ. Για το λάθος που έγινε στην έκδοση «Ευρώπη», take το βγάζουμε από την αγορά διορθώνοντας το it επανεκτύπωση.

Είναι προφανές ότι τα κατεχόμενα εδάφη δεν μπορούν να μεταφραστούν ως «ανήκουν» στην Τουρκία.

Είναι προφανές ότι ούτε το λάθος του μεταφραστή πρέπει να χάσει τον επιμελητή μας.

Έχουμε δημοσιεύσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας և κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά στην παιδική έκδοση που στέλνει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε συγγνώμη και πάλι, ανακοινώνουμε ότι το προϊόν έχει ληφθεί από τον ιστότοπό μας, անից θα τεθεί εκτός αγοράς αύριο.

Ειλικρινά δικός σας,
Εκδόσεις Ψυχογείου:

Δείτε μερικά σχόλια χρηστών του Twitter:

Πηγή: newsbeast.gr

,Source