Η διάθεση εμβολίων στην Πάφο ξεκινά τη Δευτέρα

Η διάθεση του εμβολίου στην Πάφο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με εμβολιασμούς σε τρία κέντρα φροντίδας στο Kissonerga, αναφέρει το CNA.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου είπε ότι οι εμβολιασμοί στην Πάφο θα ξεκινήσουν στην Κισσόνεργα στις 9 π.μ. και στη συνέχεια στον Μπλε Σταυρό στις 11 π.μ. ακολουθούμενος από το σπίτι φροντίδας Zesti Folia στην Πολέμη.

Η επικεφαλής του κέντρου φροντίδας του Blue Cross στη Μέσα Χωριό Ρούλα Γρηγορίου είπε στο CNA ότι τόσο οι ηλικιωμένοι κάτοικοι όσο και τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν ενημερωθεί πριν από τον αυριανό εμβολιασμό καθώς πρέπει να υπογραφεί έντυπο συγκατάθεσης που δηλώνει ότι συμφωνούν να εμβολιαστούν.

Μέχρι στιγμής, είπε ο Γρηγορίου, συνολικά 21 στους 27 κατοίκους του κέντρου έχουν συμφωνήσει στον εμβολιασμό, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξουν περισσότερα μέχρι αύριο το πρωί.

Είπε ότι στους συνταξιούχους παρέχεται ένα σχετικό έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο εξηγείται ότι ο υπογράφων κατανοεί τα οφέλη από τη λήψη του πυροβολισμού και τους κινδύνους να μην το κάνει. Εξηγεί περαιτέρω ότι, όπως με όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια, μπορεί να υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά δεν τα παίρνουν όλοι και τα περισσότερα είναι ήπια και βραχυπρόθεσμα.

«Όλα αυτά εξηγήθηκαν στους κατοίκους καθώς και το γεγονός ότι ένα εμβόλιο προστατεύει τον ασθενή από οποιαδήποτε μελλοντική λοίμωξη», κατέληξε ο Γρηγορίου.

Οι επαγγελματίες του ιατρού και οι συνταξιούχοι στα κέντρα φροντίδας στη Λεμεσό και τη Λευκωσία ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το τρύπημα το πρωί της Κυριακής.

Η πρώτη παρτίδα των εμβολιασμών έφτασε στην Κύπρο το Σάββατο παρουσία του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδη.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα είναι επίσης από τους πρώτους που θα πάρουν το τρύπημα. Έχει προγραμματιστεί να εμβολιαστεί στη ζωντανή τηλεόραση τη Δευτέρα το πρωί για να μετριάσει τις ανησυχίες του κοινού για την ασφάλεια του εμβολίου.

Source