Η διάθεση εμβολίων Covid ξεκινά στην Κύπρο

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε ότι η έναρξη των εμβολιασμών την Κυριακή ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ήταν η «αρχή του τέλους, αλλά όχι το τέλος της προσπάθειας».

Οι κάτοικοι και το προσωπικό της Panayia Care Home στη Λεμεσό, ήταν οι πρώτοι που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech στην Κύπρο.

Το πρώτο άτομο στην Κύπρο που θα εμβολιαστεί ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Τσίφτσης.

Η διάθεση εμβολίων Covid ξεκινά στην Κύπρο
*Dr Anastasios Tsiftsis

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές και ελπίζω ότι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ιατρικής κοινότητας να εμφανιστεί και να το πάρει έτσι ώστε να βοηθήσουμε να τερματίσουμε την πανδημία νωρίτερα παρά αργότερα», είπε.

«Εμπιστεύομαι την επιστήμη και γι ‘αυτό πήρα το εμβόλιο σήμερα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές, πολλοί άνθρωποι συμμετείχαν στην κλινική έρευνα, τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί και όλοι συμφωνούμε ότι είναι ασφαλές », πρόσθεσε ο Δρ Αναστάσιος Τσίφτσης.

Η διάθεση εμβολίων Covid ξεκινά στην Κύπρο
*Dr Christos Kypri

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο Δρ Χρήστος Κυπρί.

«Ελπίζω με τον εμβολιασμό μας να δώσουμε το σωστό μήνυμα, ώστε οι άνθρωποι να σταματήσουν να ακούνε τα ψεύτικα νέα που παρουσιάζονται από ορισμένους. Καταλαβαίνω τις αμφιβολίες των ανθρώπων. Είναι κάτι νέο αλλά είμαστε οι πρώτοι που εμβολιάσαμε, δίνοντας το σωστό μήνυμα », είπε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προγραμματίζεται να εμβολιαστεί στη ζωντανή τηλεόραση τη Δευτέρα το πρωί.

Η Κύπρος εισάγει αυστηρότερα μέτρα κοραναϊού
* Διαβάστε περισσότερα: Η Κύπρος θα άρει την απαγόρευση ταξιδιού σε 56 χώρες
Ετικέτες:
coronavirus, covid-19, covid-19 εμβόλιο, Κύπρος, Δρ Αναστάσιος Τσίφτσης, Δρ. Χρήστος Κυπρί, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Ελλάδα ειδήσεις, ελληνικά νέα, ελληνικά νέα σήμερα, Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, Λεμεσός, Νίκος Αναστασιάδης, νυχτερινή απαγόρευση, Panayia Care Σπίτι, πανδημία, Pfizer / BioNTech, Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Source