Η Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα που θα Παραστούν από 40 ηγέτες χωρών στην Πρόσκληση των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα

Η Σύνοδος Κορυφής για το Κλίμα, η οποία θα φιλοξενηθεί από τις ΗΠΑ σε εικονικό περιβάλλον, θα ξεκινήσει σήμερα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στους ηγέτες 40 χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στις 26 Μαρτίου.
Στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι η σύνοδος κορυφής θα επικεντρωθεί στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στα οικονομικά οφέλη των κλιματικών δραστηριοτήτων, ιδίως μέσω του πυλώνα της απασχόλησης, των τεχνολογιών μετασχηματισμού και της εισαγωγής μη κρατικών φορέων που εργάζονται για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή στα επόμενα 10 χρόνια.
Στη δήλωση, «Ο κύριος σκοπός της διάσκεψης κορυφής είναι να ενθαρρύνει τα μέλη του Φόρουμ για το Κλίμα και την Ενέργεια των Μεγάλων Οικονομιών, που κάνουν τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, ειδικά το 80 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών και το 80 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, να φτάσουν ο στόχος της μείωσης της ετήσιας υπερθέρμανσης του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς Κελσίου. ” συμπεριλήφθηκε δήλωση.
Στη διάσκεψη θα παρευρεθούν 40 ηγέτες χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping, του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πνευματικού ηγέτη του Καθολικού κόσμου, Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν το πρωί της έναρξης της συνόδου κορυφής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στην πρώτη σύνοδο με τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν θα Καμάλα Χάρις.

.Source