Η διαδικασία εκδήλωσης εστίας ωφέλησε κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας

Ενώ οι 10 πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο ξεπερνούν το ΑΕγχΠ περισσότερων από 200 χωρών με συνολική αγοραία αξία 11,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο νέος τύπος Κορωνοϊός Το ξέσπασμα ενίσχυσε περαιτέρω τις ΗΠΑ και τις κινεζικές εταιρείες που ήταν στην κορυφή της λίστας.

Κορωνοϊός Ενώ η πανδημία προκάλεσε αλλαγή στην ισορροπία ισχύος στην οικονομία έναντι των ευρωπαϊκών οικονομιών, οι ΗΠΑ και η Κίνα ενίσχυσαν περαιτέρω τις εταιρείες τεχνολογίας.

Ενώ 57 από τις 100 πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο ήταν εταιρείες των ΗΠΑ, η λίστα περιελάμβανε 16 ευρωπαϊκές εταιρείες, 15 κινεζικές εταιρείες, 4 ιαπωνικές εταιρείες, 2 ινδικές εταιρείες, 2 εταιρείες Αυστραλίας, Σαουδική Αραβία, Καναδά, Ταϊβάν και εταιρείες της Νότιας Κορέας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΑΙΜΑ

Ενώ η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά συνέχισε να αυξάνεται στην κρίση, περισσότερες από τις μισές από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου βγήκαν από τις ΗΠΑ.

Κορωνοϊός Παρά την επιδημία, η αγοραία αξία των αμερικανικών εταιρειών αυξήθηκε κατά 17 τοις εκατό σε 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αγοραία αξία των πιο πολύτιμων 16 ευρωπαϊκών εταιρειών μειώθηκε κατά 2 τοις εκατό.

Ενώ η αποδυνάμωση του παγκόσμιου εμπορίου στην κρίση προκάλεσε ζημιές σε ευρωπαϊκές βιομηχανικές εταιρείες προσανατολισμένες στις εξαγωγές, στο Διαδίκτυο των ΗΠΑ και στις εταιρείες λιανικής που πρωτοστατούν στην ψηφιοποίηση Κορωνοϊός επωφελήθηκε από την επιδημία.

Το APPLE THROWS ARAMCO

Η συνολική αγοραία αξία της Alphabet, της μητρικής εταιρείας Apple, Microsoft, Amazon και Google, έχει υπερβεί τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η Apple, η οποία αποθάρρυνε τον γίγαντα πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco στη λίστα των 100 πιο πολύτιμων εταιρειών στον κόσμο, έχει αγοραία αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ), ενώ η αμερικανική εταιρεία είναι η Γερμανία, η οποία έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. έχει γίνει πιο πολύτιμο από το σύνολο των 755 εισηγμένων εταιρειών.

Επιπλέον, οι πιο πολύτιμες 10 εταιρείες στον κόσμο ξεπέρασαν τις οικονομίες περισσότερων από 200 χωρών με συνολική αγοραία αξία 11,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Κίνα εμφανίστηκε επίσης ισχυρότερη από την αναταραχή την άνοιξη του 2020 και την επακόλουθη άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών, ενώ οι 15 εταιρείες της χώρας ήταν από τις 100 πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Η αγοραία αξία των κινεζικών εταιρειών αυξήθηκε κατά 21% κατά μέσο όρο το 2020, ξεπερνώντας τις αμερικανικές εταιρείες.

Ο γίγαντας ηλεκτρονικών αγορών της Κίνας, Alibaba και Tencent κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 100 πιο πολύτιμων εταιρειών στον κόσμο με αγοραία αξία άνω των 600 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η Tencent και η Alibaba αναπτύχθηκαν στην Κίνα σχεδόν χωρίς ξένο ανταγωνισμό, επέστησε επίσης την προσοχή ότι εστίασαν πρόσφατα στη διεθνή αγορά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ “ΜΠΑΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ”

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας Κορωνοϊός Ενώ η κρίση γίνεται ισχυρότερη, ανησυχεί ότι θα δημιουργήσει μια φούσκα στις χρηματιστηριακές αγορές με τις υπερβολικές αξιολογήσεις των μετοχών.

Ενώ οι ειδικοί δεν αναμένουν καμία αλλαγή στην κυριαρχία των ΗΠΑ στον κατάλογο των 100 πιο πολύτιμων εταιρειών του κόσμου, η χώρα θα συνεχίσει να θεωρείται ως μια σχετικά ασφαλής ζώνη στο χρηματιστήριο, με ισχυρούς ισολογισμούς, θετικές ταμειακές ροές και ευέλικτα κέρδη από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) προειδοποιεί για την ταχεία άνοδο των τιμών του χρηματιστηρίου το 2020, επισημαίνοντας τη δυνατότητα επανάληψης της κρίσης “Dotcom Bubble” σε εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ το 2000.

Σύμφωνα με τα αρχεία, ο δείκτης Nasdaq 100 σταθμισμένο με τεχνολογία αυξήθηκε 47% σε ένα χρόνο, οι μετοχές της Microsoft αυξήθηκαν 29%, 54% της Apple, 62% Amazon και 654% Tesla.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΟ

Μεγάλες εταιρείες διαδικτύου και τεχνολογίας Κορωνοϊός Αναφέρεται ότι παρέχουν την υποδομή για να διατηρήσουν την οικονομία ζωντανή ακόμη και στην επιδημία, ενώ επιβιώνουν χωρίς κρίση.

Ενώ πολλές δραστηριότητες μετακινούνται τώρα στο εικονικό περιβάλλον, οι άνθρωποι ψωνίζουν από εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon, αντί για μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως η Walmart.

Οι ψηφιακές μέθοδοι όπως το PayPal προτιμώνται αντί για μετρητά ή τραπεζική μεταφορά. Σημειώνεται ότι η αγοραία αξία της PayPal ύψους 229 δισεκατομμυρίων ευρώ διπλασίασε την αξία της Γερμανικής Deutsche Bank κατά 12.

Πηγή: ΑΑ

.Source