Η διαδικασία εμβολιασμού συνήθως… “Μόνο μία περίπτωση με παρενέργειες εμβολίου στην Κύπρο”

Εμβολιασμός για την προστασία του πληθυσμού μέσω εμβολιασμών – 8 βαθμοί σε μια καθημερινή «μάχη» – Συνήθως το πρόγραμμα λέει αναπληρωτής διευθυντής φαρμακευτικών υπηρεσιών των Cyprus Times – Περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό στην Κύπρο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Τώρα που η Κύπρος «τρέμει» με εμβόλια κοροναϊού, συνεχίζει να εμβολιάζει εντατικά σε μια προσπάθεια να σταματήσει η επιδημία και να προστατευθεί ο πληθυσμός.

Οι εμβολιασμοί βασίζονται συνήθως στο σχεδιασμό, είπε σε μια δήλωση Cyprus Times:, Αναπληρωτής Διευθυντής Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Dr. Όλγα Καλακούτα.

“Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα. «Ξεκίνησαν σήμερα με επαγγελματίες υγείας, δηλαδή προσωπικούς γιατρούς».

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα 1.200 εμβόλια της Moderna έχουν ήδη φτάσει στην Κύπρο, ενώ αναμένεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Κύπρος θα λάβει συνολικά 16.500 εμβόλια αυτής της εταιρείας.

«Είναι ήδη η τέταρτη μέρα που θα λειτουργούν τα κέντρα εμβολιασμού, συνολικά υπάρχουν 8 άτομα που πραγματοποιούν τον εμβολιασμό. Για τις πρώτες δόσεις στην κατηγορία ατόμων άνω των 80 και από την επόμενη Κυριακή – 2ης: με πίστωση στα γηροκομεία », είπε ο Δρ Calakuta.

“Την επόμενη εβδομάδα, πρόσθεσε, οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία και μέχρι το τέλος της ίδιας εβδομάδας, θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία του ΟΚΥΠΥ”.

Μια περίπτωση που είχε παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό στην Κύπρο

Ερωτηθείς αν είχε μέχρι στιγμής παρενέργειες από το εμβόλιο, είπε ότι γνώριζε μόνο μία περίπτωση όπου ένα άτομο είχε αλλεργική αντίδραση, αλλά ήταν ήπιο και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Ερωτηθείς για το τι περίμενε η Κύπρος, είπε ότι τα εμβόλια Pfizer 6825, τα οποία χορηγούνται κάθε εβδομάδα, συνήθως φτάνουν την επόμενη Δευτέρα.

Source