Η διαδικασία Kovid-19 ξεκινά για την εφαρμογή του εμβολίου στην Τουρκία

Sinovac νέο τύπο που παράγεται από την εταιρεία coronavirus (Kovid-19) χθες η πρώτη παρτίδα εμβολίου μεταφέρθηκε στην Τουρκία από την Κίνα. Η υπηρεσία φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών της Τουρκίας για εμβόλια σε εργαστηριακή εξέταση θα διαρκέσει 14 ημέρες. Σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων, το εμβόλιο θα εφαρμοστεί.

έφερε στην Τουρκία από τη διαδικασία δοκιμής της Κίνας για την πρώτη παρτίδα εμβολίου coronavac που το Υπουργείο Υγείας παρέδωσε χθες και άρχισε να εισάγεται στο πρόγραμμα επεξεργασίας για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από αυτήν τη διαδικασία.

Κατά συνέπεια, τα εμβόλια CoronaVac μεταφέρθηκαν από το Αεροδρόμιο της Άγκυρας Esenboğa στο Αποθήκη εμβολίων και ιατρικής του Υπουργείου Υγείας, Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η οποία διαθέτει όλα τα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας, γεννήτρια και συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι συσκευές καταγραφής θερμοκρασίας ελέγχθηκαν στην αποθήκη του Υπουργείου και τα προϊόντα έγιναν δεκτά μετά την επιβεβαίωση της καταλληλότητάς τους.

Δείγματα που ελήφθησαν τυχαία από το εμβόλιο, η Τουρκική Υπηρεσία Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (TİTCK) στάλθηκε στο εργαστήριο για την έναρξη της διαδικασίας ανάλυσης.

Σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων από τις δοκιμές, η TITCK θα δώσει έγκριση έκτακτης ανάγκης για εμβόλια.

Σε αυτή τη διαδικασία, τα εμβόλια θα διανεμηθούν σε επαρχιακές αποθήκες από ειδικά σχεδιασμένα οχήματα με χαρακτηριστικά κλιματισμού που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από την Επιστημονική Επιτροπή, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει με επαγγελματίες υγείας και όσους μένουν σε γηροκομεία.

Οι πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν τους εμβολιασμούς τους κάνοντας ραντεβού από οικογενειακούς γιατρούς ή από κατάλληλο δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο μέσω του κεντρικού συστήματος ραντεβού γιατρών (MHRS), μετά την ειδοποίηση που λαμβάνουν σύμφωνα με ομάδες προτεραιότητας.

Ο ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ 2 ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ρυθμός της επιδημίας έχει επιβραδυνθεί, τα ανενεργά εμβόλια θα χορηγούνται σε 2 δόσεις με απόσταση 28 ημερών.

Κανόνες και οδηγίες για την εφαρμογή του εμβολιασμού Kovid-19 θα κοινοποιούνται σε ιδρύματα υγείας. Επιπλέον, θα τεθεί σε λειτουργία μια ενημερωτική ιστοσελίδα και μια εφαρμογή για κινητά για διαχείριση διεργασιών. Η διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς, η εφαρμογή και η καταγραφή του εμβολίου θα παρακολουθούνται αμέσως μέσω του ψηφιακού μου συστήματος.

Οι πολίτες θα μπορούν να δουν την κατάταξη κινδύνου Kovid-19 στον ιστότοπο ανάλογα με την τοποθεσία τους. Η διανομή εμβολίων και τα αποτελέσματα της εφαρμογής θα κοινοποιούνται άμεσα και ζωντανά.

ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ 50 ΕΙΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΝΟΥ COROVAC

Στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συναφθεί με την εταιρεία Sinovac, αναμένεται ότι συνολικά 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια δόσεις δόθηκαν στην πρώτη παρτίδα, θα παραδοθούν έως τον Μάρτιο.

Επιπλέον, η εταιρεία λατομείου Pfizer-biontech που παράγει 550 χιλιάδες δόσεις εμβολίου στην αρχή του Kovid-19 έχει προγραμματιστεί να μεταφερθεί στην Τουρκία.

Θα παραδοθεί τον Ιανουάριο δόση 1 ή αναμένεται να φθάσει τα 1,5 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Μαρτίου, 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου προορίζονται για την Pfizer-biontech που μεταφέρεται στην Τουρκία.

.Source