«Η διεκδίκηση κυριαρχίας σημαίνει προστασία της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας»

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος Ενότητας, Πρωθυπουργός Έρσαν Σανέρ, η ομοσπονδία καλεί την τουρκοκυπριακή λαϊκή κυριαρχία, για να εξαλείψει την ασφάλεια της Κύπρου, δήλωσε ότι ο τουρκικός λαός με την επίγνωση που μετατρέπεται σε μια διαδικασία προσανατολισμού από την Τουρκία τώρα δεν θα επιτρέψει την έναρξη μιας διαπραγμάτευσης περίοδο κατά την οποία η υιοθέτηση της κυριαρχικής ισότητας στην Κύπρο. Ο Σάνερ είπε, “Δεν θα εισέλθουμε σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης κατά την οποία η κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού δεν γίνεται αποδεκτή, ούτε στη Γενεύη ούτε αλλού.”

Ο Saner, στο μήνυμα που δημοσίευσε με την ευκαιρία της 23ης Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού, περιελάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Αυτό άρχισε να σπάει τις αλυσίδες του ιμπεριαλισμού και του τουρκικού έθνους και ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του πολέμου της απελευθέρωσης που διαχειρίζεται, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας αρχίζει να λειτουργεί στις 23 Απριλίου 1920.

Μεγάλος ηγέτης, μοναδικός στρατιώτης και πολιτικός Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, η εθνική κυριαρχία με την ίδρυση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας με τη συνειδητοποίηση που δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει σε έναν απελευθερωτικό αγώνα που σκέφτηκε, άνθρωποι από όλα τα επίπεδα και από ανθρώπους σε όλη τη χώρα είχαν καλέσει τη συνάντηση.

Ως εκ τούτου, 23 Απριλίου 1920 σημαίνει την κυριαρχία του έθνους. 23 Απριλίου είναι η βούληση του λαού. 23 Απριλίου 1920, προορίζεται να ανακοινώσει την ίδρυση της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο Atatürk έδωσε σε αυτήν τη σημαντική μέρα ένα δώρο στα παιδιά που αγαπούσε και εμπιστεύτηκε.

Μετά από 101 χρόνια, γιορτάζουμε τις 23 Απριλίου με τον ενθουσιασμό αυτών των ημερών.

Δυστυχώς, φέτος, γιορτάζουμε ακόμα τις 23 Απριλίου λόγω της επιδημίας του ιού της κορώνας (Covid-19), η οποία επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο και εμάς, αλλά αυτό δεν μειώνει τον ενθουσιασμό μας λίγο.

Γιατί αυτό? Επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εθνική κυριαρχία. Γνωρίζουμε ότι η διεκδίκηση κυριαρχίας σημαίνει προστασία της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ο Κεμαλισμός απαιτεί διεκδίκηση κυριαρχίας. Τα βήματα του Ατατούρκ ότι η επιτυχία της ύπαρξης και ο απελευθερωτικός αγώνας με τη μεγάλη υποστήριξη της πατρίδας της Τουρκίας 20 Ιουλίου 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου, η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της στη γεωγραφία, μας παρέχει, καθιερώνοντας το Κυπριακό Κράτος ως τουρκικό λαό, σήμερα, ακόμα, κυριαρχία που ακούμε και βλέπουμε ότι υπάρχουν κογιότ

έμβλημα69

Είναι η κυριαρχία μας για τον λόγο ότι η συνάντηση της ομοσπονδίας, εξαλείφει την άνοδο της ασφάλειας μας, μαζί μας η συνειδητοποίηση που μετατρέπεται σε μια διαδικασία προσανατολισμού από την Τουρκία τώρα δεν θα επιτρέψουμε να ξεκινήσουμε μια περίοδο διαπραγμάτευσης κατά την οποία η αποδοχή της κυριαρχικής μας ισότητας για την Κύπρο έχουμε δηλώσει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι: Δεν θα εισέλθουμε σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης κατά την οποία η κυριαρχική ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού δεν γίνεται αποδεκτή, ούτε στη Γενεύη ούτε αλλού. “

“ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ”

Επισημαίνοντας ότι τα παιδιά είναι οι οφθαλμοί ελπίδας του κράτους, του λαού και του έθνους, ισχυρά όπλα που αγκαλιάζουν το ηλιόλουστο, ελεύθερο και λαμπρό μέλλον, ο πρωθυπουργός Ersan Saner τόνισε ότι από αυτή την άποψη, τα παιδιά συνεχίζουν να ζουν ως υγιή, σύγχρονα εξοπλισμένα, μορφωμένα και χαρούμενα άτομα. Η Saner συνέχισε ως εξής:

«Στόχος μας είναι να σας μεγαλώσουμε ως νέοι που μπορούν ελεύθερα να σκεφτούν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να ρωτήσουν, να γνωρίζουν τις αλήθειες της δικής τους κοινωνίας και της καθολικής κατανόησης και που είναι καλά εξοπλισμένοι και ικανοί να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.

Εάν μπορούμε να το επιτύχουμε, εσείς, ως παιδιά του σήμερα και της νεολαίας του αύριο, δεν θα είστε μόνο η πηγή του πλούτου της χώρας μας, αλλά και ο δυναμισμός και οι δυνατότητες αλλαγής.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θα φτάσει στη θέση ενός γνωστού και ευημερούμενου Κράτους ανεβαίνοντας στους ώμους σας.

Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, προσπαθήσαμε να κάνουμε τα καθήκοντά μας σωστά μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από εδώ και στο εξής.

αυτή τη σημαντική ημέρα που δηλώσατε ότι όλα μπροστά από το δώρο είναι και θα είναι τα παιδιά μας με αυτά τα συναισθήματα, ειδικά ο ιδρυτής της Εθνικής μας Συνέλευσης της Δημοκρατίας και της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φίλοι όπλων, αγαπητοί μάρτυρες και βετεράνοι μας, η ευγνωμοσύνη τιμά την ειρήνη τον κόσμο που όλα τα παιδιά και εγώ σας αγκαλιάζουμε όλοι με την ελπίδα ότι θα φέρει ευτυχία.

Καλή 23 Απριλίου, Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού στους λαούς μας, που προστατεύουν τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία, και τον μεγαλύτερο θησαυρό μας, τα παιδιά μας. “

Source