Η δικοινοτική εκπομπή φωτογραφιών προσφέρει ελπίδα για ένα «ειρηνικό μέλλον»

Η κύρια αντιπολίτευση Akel το Σάββατο εγκαινίασε μια δικοινοτική έκθεση φωτογραφιών στη Δερύνεια με κεντρικό θέμα της σημερινής διαίρεσης του νησιού σε αντιπαραβολή με την ευκαιρία της μελλοντικής ενότητας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Akel, Γιώργος Λουκαΐδης, δήλωσε ότι ήταν μια ειδική δικοινοτική έκθεση φωτογραφιών, διότι έδωσε στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν το Κυπριακό μέσω εικόνων που τραβήχτηκαν από Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους και άλλους φωτογράφους σχετικά με το συρματοπλέγματα που μας χωρίζει το κοινό μέλλον που μας ενώνει “.

“Εικόνες που δείχνουν τόσο την τραγική πτυχή του απαράδεκτου status quo του χωρισμού, αλλά ταυτόχρονα μας στέλνουν μηνύματα ελπίδας για ένα ειρηνικό μέλλον της απελευθέρωσης και της επανένωσης της Κύπρου και του λαού μας”, δήλωσε ο Λουκαΐδης.

Είπε επίσης ότι ο δρόμος προς αυτήν την Κύπρο είναι ήδη ασφαλτοστρωμένος και χρειάζεται μόνο την απαραίτητη πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να το επιτύχει, διότι το πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής λύσης έχει αποφασιστεί από τις δύο κοινότητες από το 1977. Ο Λουκαΐδης είπε ότι αυτή η λύση μπορεί να επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση ότι Και οι δύο ηγέτες σέβονται αυτό που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μέχρι στιγμής.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο δικοινοτικό κέντρο Garage στη Δερύνεια έως τις 23 Απριλίου και στη συνέχεια θα μετακινηθεί στη Λευκωσία, στον χώρο της Παλιάς Αγοράς της Παλλουριώτισσας μεταξύ 24 και 29 Απριλίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από κοινού σε συνεργασία με την ομάδα European United Left / Nordic Green Left (GUE / NGL).

Source