“Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ είναι δολοφονία ημέρας”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε, “Η δολοφονία του Φλόιντ είναι μια δολοφονία ημέρας” σχετικά με το θάνατο του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από βία της αστυνομίας όταν συνελήφθη στις 25 Μαΐου 2020
Ο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις στο Λευκό Οίκο στην πολιτεία της Μινεσότα, μετά από δικαστική κριτική επιτροπή που βρήκε τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Τσάββιν ένοχο για το θάνατο του μαύρου Φλόιντ.
Δηλώνοντας ότι η δολοφονία του Φλόιντ οδήγησε στις πιο ευρείες διαμαρτυρίες στη χώρα από τη δεκαετία του 1960, ο Μπάιντεν είπε, “Η δολοφονία του Φλόιντ είναι μια ολοήμερη δολοφονία. Αυτό το γεγονός οδήγησε στην άρση των γυαλιών ενάντια στο συστηματικό ρατσισμό παντού. ο κόσμος. Ο συστηματικός ρατσισμός είναι στην ψυχή της χώρας μας. είναι ένας λεκές. ” βρήκε την αξιολόγηση.
Τονίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι σημαντική σήμερα, ο Μπάιντεν είπε, “Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Η σημερινή απόφαση δίνει αυτό το μήνυμα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ.” έδωσε το μήνυμά του.
Επισημαίνοντας ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το θάνατο του Φλόιντ, ο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι καιρός για το Κογκρέσο να κάνει ένα βήμα προς τον ρατσισμό της αστυνομίας ενάντια στους μαύρους.

.Source