Η ΕΕ θα λάβει 100 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις εμβολίου BioNTech-Pfizer

πανό99

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αποφάσισε να λάβει άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν οι BioNTech και Pfizer κατά του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19).
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι έχουν φτάσει στην εκτίμηση ότι το εμβόλιο BioNTech-Pfizer είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και ανακοίνωσε ότι θα έχει 300 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου με επιπλέον 100 εκατομμύρια που θα ληφθούν.
Ο Von der Leyen δήλωσε ότι η ΕΕ θα αρχίσει σύντομα να λαμβάνει εμβόλια από άλλους κατασκευαστές εμβολίων.
Η ΕΕ είχε μια συμφωνία αγοράς με την BioNTech-Pfizer, με 200 εκατομμύρια δόσεις και επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις προαιρετικά.

πανό134

Η BioNTech-Pfizer είχε δεσμευτεί να παραδώσει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η ΕΕ είχε προηγουμένως υπογράψει συμβόλαια για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου με την AstraZeneca, 300 εκατομμύρια δόσεις με Sanofi-GSK, 400 εκατομμύρια δόσεις με την Johnson και Johnson, 405 εκατομμύρια δόσεις με το CureVac και 160 εκατομμύρια δόσεις με τη Moderna, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών.
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα ναρκωτικά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου BioNTech-Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου. Μετά την έγκριση, οι εμβολιασμοί άρχισαν σε ολόκληρη την ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.
Ο EMA αναμένεται να εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου Moderna, το οποίο έχει υποβάλει αίτηση έγκρισης, στις αρχές Ιανουαρίου. Η έγκριση για το εμβόλιο AstraZeneca, του οποίου η προκαταρκτική αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν αναμένεται να βγει στη σόμπα.
Η Βρετανία έχει προγραμματίσει να εγκρίνει το εμβόλιο AstraZeneca μέσα σε λίγες ημέρες.


Ενημερώθηκε στις: 29 Δεκεμβρίου 2020, 22:31

Source