Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία αύριο …

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία αύριο ...

Η εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ που θα καθορίσει τις εμπορικές σχέσεις κατά την περίοδο μετά το Brexit υπογράφεται αύριο …

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπογράψουν μια εμπορική συμφωνία αύριο ...

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι η εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Ηνωμένο Βασίλειο επικυρώθηκε από τα κράτη μέλη.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι ελήφθη η απόφαση για την υπογραφή της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, επισημάνθηκε ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ προσωρινά την 1η Ιανουαρίου, δεδομένου ότι η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) δεν έχει ακόμη ληφθεί.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Τσαρλς Μισέλ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ουρσούλα φον ντερ Λέιν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα υπογράψουν τη συμφωνία αύριο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ BREXIT

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποτελείται από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, η απόφαση Brexit ελήφθη με 52% έναντι 48% στο δημοψήφισμα της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Η Βρετανία, η οποία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διεξήγαγε ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις με την Ένωση σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, ιδίως το εμπόριο.

Τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για συμφωνία για συνέχιση του εμπορίου χωρίς δασμούς και ποσοστώσεις από την 1η Ιανουαρίου.

Άλλες ειδήσεις στο ΗΒ

.Source