Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν το εμπόριο

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν το εμπόριο

Η ΕΕ υπέγραψε εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν το εμπόριο

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) υπέγραψαν συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον καθορισμό των εμπορικών σχέσεων κατά την περίοδο μετά το Brexit.

Η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Εξ ονόματος της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen υπέγραψαν τη συμφωνία.

Η υγρή υπογεγραμμένη συμφωνία αναμένεται να παραδοθεί στο Λονδίνο σήμερα και να υπογραφεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσωρινά την 1η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ BREXIT

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποτελείται από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, η απόφαση Brexit ελήφθη με 52% έναντι 48% στο δημοψήφισμα της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Η Βρετανία, η οποία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διεξήγαγε ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις με την Ένωση σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, ιδίως το εμπόριο.

Τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για συμφωνία για συνέχιση του εμπορίου χωρίς δασμούς και ποσοστώσεις από την 1η Ιανουαρίου.

Άλλες ειδήσεις στο ΗΒ

.Source