Η ΕΕ καταλήγει σε επενδυτική συμφωνία με την Κίνα

πανό99

Η ΕΕ, η οποία απέστειλε τη Βρετανία με μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, συμφώνησε για τους όρους της μελλοντικής επενδυτικής συμφωνίας με την Κίνα, η οποία ετοιμάζεται να πάρει τον τίτλο της μεγαλύτερης οικονομίας από τις ΗΠΑ. Η συμφωνία, η οποία θα αυξήσει την πρόσβαση των ευρωπαϊκών εταιρειών στην κινεζική αγορά, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γερμανικούς γίγαντες αυτοκινήτων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η οποία απέφυγε μια μεγάλη κρίση με την προσθήκη της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου στην επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την ένταξη (Brexit), κατέληξε στη συνέχεια σε μια επενδυτική συμφωνία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία πέρασε τα τελευταία 4 χρόνια υπό τον έλεγχο των δασμών και των οικονομικών κυρώσεων του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας σχετικά με τους όρους της μελλοντικής επενδυτικής συμφωνίας, μετά από 7 χρόνια διαπραγματεύσεων, έχει συναφθεί από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Τσαρλς Μισέλ στέφθηκε χθες με μια κλήση 5 κατευθύνσεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ΕΕ μετατρέπει το κλειδί του αυτοκινήτου στην Κίνα

Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα ακόμη έτος για να τεθεί σε ισχύ, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ΕΕ να δημιουργήσει μια νέα σχέση με την Κίνα, την οποία θεωρεί ως εταίρους και αντίπαλους. Η συμφωνία, η οποία είναι η πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια της ΕΕ να εκσυγχρονίσει τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, θα αυξήσει την πρόσβαση των ευρωπαϊκών εταιρειών στην κινεζική αγορά και θα τακτοποιήσει την εμπορική ανισορροπία εις βάρος της ΕΕ.

Οι κύριες γραμμές της συμφωνηθείσας συμφωνίας είναι οι εξής:

* Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται στην Κίνα σε συγκεκριμένους τομείς που συνδέονται με τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, όπως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπηρεσίες cloud telecom και υπηρεσίες εδάφους.

* Η απαίτηση για κοινοπραξία για περιβαλλοντικές υπηρεσίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, πολλές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ιδιωτικά νοσοκομεία, διαφήμιση, ακίνητα και αποχέτευση θα καταργηθεί.

* Η Κίνα θα θεσπίσει νόμους για την απαγόρευση της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας από ξένες εταιρείες, τη διαφάνεια σχετικά με τις επιδοτήσεις και θα αποτρέψει τις κρατικές επιχειρήσεις από το να κάνουν διακρίσεις εις βάρος ξένων επενδυτών.

πανό134

Τόσο η κριτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και η εμπορική συμφωνία από την ΕΕ

Η συμφωνία για τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την πρόληψη της κλιματικής κρίσης, τα εργασιακά δικαιώματα και την καταπολέμηση της καταναγκαστικής εργασίας κατά της οποίας κατηγορείται η Κίνα, ήρθε αφού η ΕΕ επέκρινε την Κίνα για τη φυλάκιση ενός δημοσιογράφου πολίτη λόγω ειδήσεων σχετικά με την πανδημία των κορωνών.

Χαρά στους γερμανικούς γίγαντες

Οι εταιρείες που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη συμφωνία καθοδηγούνται από τους Daimler, BMW, Peugeot, Allianz και Siemens, οι οποίες έχουν μεγάλη παρουσία στην Κίνα. Εκτός από το γαλλικό Peugeot, τα υπόλοιπα είναι γερμανικοί γίγαντες.

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη επίδειξη χαράς για τη συμφωνία προήλθε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. “Η Γερμανία σημαίνει ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου και του ανταγωνισμού”, δήλωσε η Automobile Industry Association (VDA).

Ο Joachim Lang, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχάνων (BDI), προειδοποίησε για έναν «πετρώδη δρόμο» και είπε: «Δεν πρέπει να ονειρευόμαστε. Ακόμη και με αυτήν τη συμφωνία, οι επενδυτές δεν αποκτούν πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στην κινεζική αγορά».

Έμφαση διαλόγου από τον Macron

Όσον αφορά τη συμφωνία, την οποία ο Von der Leyen περιέγραψε ως «σημείο καμπής στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας», ο Macron έγραψε στο Twitter, «Ο διάλογος μεταξύ Ευρώπης και Κίνας έχει γίνει ισχυρότερος και πιο ισορροπημένος τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Source