Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει επιφυλακτική για το Trojan horse Huawei

Η Huawei γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σήμερα (8 Μαρτίου) διοργανώνοντας μια συζήτηση για την ισότητα των φύλων, την ποικιλομορφία και την ένταξη στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και στην κοινωνία στο σύνολό της.

Η συζήτηση, «Γυναίκες στην ψηφιακή εποχή: Απελευθέρωση του δυναμικού του γυναικείου ταλέντου για μια ισχυρότερη Ευρώπη», περιελάμβανε ευρωβουλευτές, εκπροσώπους από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και βιομηχανικές ενώσεις και στελέχη της Huawei, και εστίασε στο πώς να πάρει περισσότερες γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους στο ψηφιακή και ευρύτερη οικονομία.

«Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας. Δεν μπορούσα να σκεφτώ έναν καλύτερο τρόπο να το κάνω, οπότε συγχαρητήρια στην Huawei για την πρωτοβουλία », δήλωσε η βασική ομιλητής Maria da Graça Carvalho, ευρωβουλευτής, η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εμβληματική έκθεση Κλείσιμο του χάσματος ψηφιακού φύλου.

Ανώτερος διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της Huawei στην ΕΕ Μπέρτα Χερέρο συντονίζει τα δύο πάνελ του συνεδρίου, «Συμμετοχή των γυναικών στην ανάκαμψη της Ευρώπης» και «Γυναίκες στην κυβερνοασφάλεια».

«Είμαστε περήφανοι που διοργανώνουμε αυτά τα συνέδρια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε τους πόρους μας για την προώθηση της συζήτησης στον κυβερνοασφάλεια και τους τεχνολογικούς τομείς όσον αφορά την ισότητα, την πολυμορφία και την ένταξη. Ο τελικός μας στόχος είναι να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά γυναικών για να διαμορφώσουμε τον κόσμο του αύριο και να οικοδομήσουμε τα κατάλληλα θεμέλια για να μπορέσουν να το κάνουν », είπε.

Παρακολουθήστε την πλήρη συζήτηση

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Maria da Graça Carvalho, ευρωβουλευτής: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε τα εμπόδια για τη συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία. Δεν μπορούμε να αντέξουμε το ψηφιακό για να γίνει ένας νέος τρόπος διάκρισης, επομένως πρέπει να δράσουμε. Στην Ευρώπη, μόνο το 18% των επαγγελματιών που εργάζονται στις ΤΠΕ είναι γυναίκες. Το 17% των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τις ΤΠΕ είναι κορίτσια. Λιγότερο από το 3% των κοριτσιών ηλικίας 6 έως 10 ετών θέλουν να εργαστούν στις ΤΠΕ όταν μεγαλώνουν. Η σημασία των μοντέλων ρόλων είναι ζωτικής σημασίας, ώστε οι γυναίκες να ταυτίζονται με άλλες γυναίκες που είναι επιτυχημένες σταδιοδρομίες στις ΤΠΕ. “

Agnieszka Stasiakowska, Senior Business Acceleration Manager, Εκτελεστικός Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ΜΜΕ«Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών, χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην επιστήμη, στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Πρέπει να επενδύσουμε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, στην ενίσχυση της ηγεσίας, στην εμφάνιση αυτών των μοντέλων ρόλων στις γυναίκες, στην ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών. “

Branwen Miles, Σύμβουλος Πολιτικής, COPA / COGECA (η ευρωπαϊκή ένωση αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών): «Τα ψηφιακά εργαλεία έχουν την ικανότητα να φέρουν επανάσταση στον γεωργικό τομέα για να βοηθήσουν και να βοηθήσουν τους αγρότες να γίνουν πιο βιώσιμοι και πιο αποτελεσματικοί. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια λεωφόρος οικονομικής ενδυνάμωσης για τις γυναίκες. Επειδή υπάρχει ακόμα αυτό το ανεκμετάλλευτο δυναμικό που έχουν οι γυναίκες αγρότες που πρέπει να στηρίξουμε, να υποστηρίξουμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτό το δυναμικό ».

Sophie Batas, Διευθύντρια της Huawei για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο δεδομένων στην Ευρώπη: «Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένας πολύ διεπιστημονικός τομέας. Απαιτεί διάφορους τύπους προφίλ και πολύ συγκεκριμένες δεξιότητες, για παράδειγμα: φροντίδα των ανθρώπων, δυνατότητα γρήγορης επικοινωνίας με ακρίβεια, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, ευρεία κατανόηση της κατάστασης, ικανότητα αντίδρασης γρήγορα και νομίζω ότι όλες αυτές οι δεξιότητες είναι φυσικά ενσωματωμένο στο DNA των γυναικών. Γι ‘αυτό έχουμε έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών στην κυβερνοασφάλεια. Το βιώνω επίσης στο Huawei και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί με άλλες γυναίκες και με άνδρες. ”

Nina Hasratyan, υπεύθυνη πολιτικής, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ECSO) · Επιχειρησιακός Συντονιστής, Women4Cyber ​​Foundation: «Ελπίζουμε ότι οι ρόλοι των γυναικών στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα εμπνεύσουν τις νέες γενιές και θα τους δείξουν τη δεξιότητα. Μόνο το 11% του εργατικού δυναμικού στον κυβερνοασφάλεια στον κόσμο είναι γυναίκες. είναι μόνο το 7% στην Ευρώπη, πολύ απογοητευτικά αποτελέσματα εδώ. Πρέπει να ανεβάσουμε πολύ. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε το Women4Cyber ​​για να έχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες και δράσεις και να δείξουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα .. “

Iva Tasheva, Συνιδρυτής και Υπεύθυνος Διαχείρισης Cybersecurity, CyEn: «Αν θέλουμε η κοινωνία να είναι χωρίς αποκλεισμούς, πρέπει επίσης να έχουμε ποικιλομορφία στο σχεδιασμό τεχνολογικών λύσεων, για να λάβουμε υπόψη τα ενδιαφέροντα, τα μειονεκτήματα και τα ζητήματα των διαφορετικών ομάδων που υπάρχουν. Θα λειτουργούσε για μένα ως γυναίκα, θα λειτουργούσε τελικά για όλους, είτε είναι η γλώσσα, τα ενδιαφέροντα ή το υπόβαθρο που μας διαφοροποιεί. “

Berta Herrero, Ανώτερη Διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της ΕΕ, Huawei: «Για να είναι η Ευρώπη του αύριο μια Ένωση Ίσων, πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε πραγματική και πλήρη ισότητα σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς και σε όλες τις χώρες και τις περιφέρειες».
«Ανεβαίνουμε ανυψώνοντας άλλους. Η αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο αν η κοινωνία στο σύνολό της την πιστεύει. Επομένως, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα για ισότητα, για ένταξη και για διαφορετικότητα στην ψηφιακή σφαίρα και πέρα.

ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ… ΠΩΣ ΑΝΔΡΙΚΑ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟ

Ibán García del Blanco Ευρωβουλευτής: «Είναι ζήτημα στάσης. Νομίζω ότι οι άνδρες πρέπει επίσης να γίνουν φεμινίστριες, γιατί ο φεμινισμός δεν είναι μόνο ζήτημα συναισθημάτων (ή) δικαιοσύνης, αλλά και ζήτημα αποτελεσματικότητας από οικονομική άποψη ».

Philip Herd, Διευθυντής Επικοινωνιών της Huawei της ΕΕ:
«Είναι ένας υποστηρικτικός ρόλος (που μπορούν να παίξουν οι άνδρες) με πολλούς τρόπους, και μπορεί να είναι απλά πράγματα όπως το να κάνουμε το χώρο εργασίας πιο περιεκτικό, λιγότερο απειλητικό ή να κάνουμε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, επειδή είναι γεγονός ότι το βάρος της φροντίδας των παιδιών, η εξισορρόπηση της καριέρας και του σπιτιού, γενικά πέφτει στις γυναίκες παρά στους άντρες. “

Source