Η ΕΕ υπογράφει εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο

πανό99

Στις Βρυξέλλες ΑΠΟΠραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξ ονόματος της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ursula von der Leyen υπέγραψαν τη συμφωνία.

Παράδοση της υγρής υπογεγραμμένης συμφωνίας στο Λονδίνο σήμερα και Αγγλία Αναμένεται επίσης να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσωρινά την 1η Ιανουαρίου.

Μπρέξι ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αποτελείται από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία, η απόφαση Brexit ελήφθη με 52% έναντι 48% στο δημοψήφισμα της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Η Βρετανία, η οποία εγκατέλειψε επίσημα την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, διεξήγαγε ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις με την Ένωση σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, ιδίως το εμπόριο.

Τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για συμφωνία για συνέχιση του εμπορίου χωρίς δασμούς και ποσοστώσεις από την 1η Ιανουαρίου.

πανό134


Ενημερώθηκε στις: 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:47

.Source