Η ειδική ομάδα του ΠΟΥ συνιστά ευρεία χρήση του εμβολίου AstraZeneca COVID

Τα οφέλη από το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκαν από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπερτερούν των κινδύνων και το εμβόλιο θα πρέπει να συνιστάται για χρήση, ακόμη και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την Τετάρτη.

Σε ενδιάμεσες συστάσεις σχετικά με τη λήψη, η ομάδα της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Εμπειρογνωμόνων για την Ανοσοποίηση (SAGE) δήλωσε ότι το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται σε δύο δόσεις, με ένα διάστημα περίπου 8 έως 12 εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης.

Η SAGE είπε επίσης ότι ακόμη και όταν έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι μιας νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κοροναϊού, «δεν υπάρχει λόγος να μην προτείνεται η χρήση του».

Η Νότια Αφρική αυτή την εβδομάδα σταμάτησε την κυκλοφορία του εμβολίου AstraZeneca αφού δεδομένα από μια μικρή δοκιμή έδειξαν ότι δεν προστατεύει από ήπια έως μέτρια ασθένεια από την παραλλαγή 501Y.V2 του κοροναϊού που κυριαρχεί τώρα στη χώρα.


.Source