Η εκδήλωση του κοροναϊού επιδεινώνει τις ψυχικές διαταραχές των μεταναστών

Γάλλοι κοινωνιολόγοι, νέου τύπου Κορωνοϊός Ανέφερε ότι η επιδημία επιδείνωσε τις ψυχικές διαταραχές μεταξύ των νέων μεταναστών λόγω του δύσκολου ταξιδιού της μετανάστευσης και της αυξανόμενης απομόνωσης.

Σύμφωνα με το AFP, η κοινωνική και διοικητική κατάσταση των μεταναστών είναι συχνά άνιση στην Ευρώπη και ορισμένοι δεν μπορούν καν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Η Patricia Loncle, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στη Σχολή Προχωρημένων Σπουδών Δημόσιας Υγείας (EHESP) στη Ρεν, και η Alessia Lefebure, κοινωνιολόγος στο EHESP, πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με την υγεία των νεαρών μεταναστών στο έργο τους που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «Συνομιλία».

Τονίζοντας ότι η ψυχική υγεία των μεταναστών, 38% από τους οποίους πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, ο Loncle είπε: «Είχαν τραυματικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού και είναι ευάλωτοι σε ψυχικές, ψυχολογικές και σωματικές ασθένειες. “Αυτοί οι μετανάστες μπορεί να βιώσουν επιθέσεις άγχους ή ψευδαισθήσεις ως αποτέλεσμα του άγχους που σχετίζεται με την αβεβαιότητα.”

Η κοινωνιολόγος Alessia Lefebure λέει, «Οι μετανάστες έπρεπε να φροντίσουν τον εαυτό τους. “Πολλές μικρές ενώσεις έπρεπε να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους και τα συναισθήματα της απομόνωσης και του εκτοπισμού των μεταναστών εντατικοποιήθηκαν”, σχολίασε.

Δύο ερευνητές άγγιξαν τα διοικητικά κέντρα κράτησης, μερικά από τα οποία παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των κλεισίματος για την καταπολέμηση της πανδημίας, παρά την αδυναμία αποστολής των μεταναστών στις χώρες τους.

“Το κράτος θεωρεί ότι αυτά τα κέντρα είναι σταθμοί πριν απελαθούν σε άλλο προορισμό”, δήλωσε ο Lefebure. Επομένως, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα δεινά των κρατουμένων », είπε.

Ο κοινωνιολόγος πρόσθεσε ότι η κράτηση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας σε διοικητικά κέντρα κράτησης επιδεινώνει την κατάστασή τους.

Η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής χαρακτήρισε την υγεία των μεταναστών ως «ανησυχητική» τον Φεβρουάριο, επισημαίνοντας ότι η ψυχική ασθένεια που βίωσαν ήταν έξι φορές μεγαλύτερη από τον γενικό πληθυσμό. Αυτό το απέδωσε ιδιαίτερα στην αστάθεια των συνθηκών στέγασης και υγιεινής, εκτός από την καθυστέρηση στην απόκτηση των δικαιωμάτων τους.

.Source