Η ΕΚΚ καταργεί το Otkritie από το Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών (ICF)

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η Otkritie Capital Cyprus Ltd απαλλάχθηκε από το σύστημα σωσίβιας λέμβου. Οι πελάτες της Otkritie, ωστόσο, εξακολουθούν να δικαιούνται να επωφεληθούν από το Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών (ICF), το οποίο χρησιμεύει για την προστασία των απαιτήσεων των καλυμμένων πελατών και την παροχή αποζημίωσης σε περίπτωση που ένα μέλος δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Η Otkritie Capital προσφέρει υπηρεσίες μεσιτείας σε μετοχές, παράγωγα, σταθερό εισόδημα, συνάλλαγμα και εμπορεύματα. Ιδρύθηκε το 2002, η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Otkritie Securities Limited και μετονομάστηκε σε Otkritie Capital International Limited τον Ιούνιο του 2014. Η εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο με επιπλέον γραφεία στη Μόσχα, τη Λεμεσό και τη Νέα Υόρκη.

Μετά τις αποφάσεις άλλων χρηματιστηρίων FX να παραιτηθούν από την εξουσιοδότησή τους στην Κύπρο, η Otkritie αποχαιρέτησε την έγκριση της CySEC πριν από σχεδόν ένα μήνα. Η παράδοση της άδειας της ήταν εντελώς εθελοντική με βάση την απόφαση της εταιρείας και δεν προκύπτει ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε κανονιστικής δράσης που έλαβε η ΕΚΑΕ.

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε

Ο κορυφαίος φύλακας του νησιού εξηγεί περαιτέρω στο κοινό ότι «Πρέπει να σημειωθεί ότι η απώλεια συμμετοχής στο ταμείο δεν σημαίνει απώλεια που καλύπτει τα δικαιώματα των πελατών για αποζημίωση για επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι την απώλεια της συμμετοχής τους. Τυχόν ανεξόφλητα χρέη που οφείλουν τα μέλη στο ταμείο, εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι να πληρωθούν, ανεξάρτητα από τη διαγραφή τους. “

Προτεινόμενα άρθρα

Ο πρωταθλητής του τελικού κυπέλλου συναλλαγών της ACY κερδίζει $ 63k με κέρδος 71% σε 1 ώρα Μεταβείτε στο άρθρο >>

Ελεγχόμενη από την Otkritie FC Bank, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες πλήρους εξυπηρέτησης της Ρωσίας, η χρηματιστηριακή εταιρεία αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να τερματίσει τη λειτουργία της λιανικής μεσιτικής υπηρεσίας στην Κύπρο.

Ο ρωσικός χρηματιστηριακός βραχίονας λειτουργεί ένα δίκτυο περιφερειακών γραφείων που βρίσκονται σε περισσότερες από πενήντα ρωσικές πόλεις και είναι μέρος ενός τεράστιου ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που προσφέρει μια σειρά τραπεζικών, επενδυτικών, συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και λύσεων ασφάλισης ζωής.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανονιστικό πλαίσιο, η εταιρεία πρέπει να επιστρέψει όλα τα υπόλοιπα στους πελάτες της και να χειριστεί όλα τα παράπονά της. Επιπλέον, η Otkritie Capital Cyprus πρέπει να παράσχει επιβεβαίωση από τον εξωτερικό ελεγκτή της ότι δεν έχει εκκρεμείς υποχρεώσεις και πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες για κάθε πελάτη της εταιρείας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της CySEC.

Η ρυθμιστική αρχή ξεκινά συχνά τη διαδικασία πληρωμής αποζημίωσης αφού ανακαλέσει την εξουσιοδότηση μιας εταιρείας που δεν αναμένεται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο εγγύς μέλλον.

Source