Η εκμάθηση του καταφυγίου μετακινείται σε νέο σπίτι με εκπληκτικό παρεκκλήσι

Από τον Bejay Browne

Το Learning Refuge στην Πάφο μετακινείται σε ένα νέο σπίτι για να λειτουργεί, το οποίο περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό, σύγχρονο παρεκκλήσι, από το οποίο θα φροντίσουν.

«Ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε ένα νέο μεγαλύτερο μέρος. ένα υπέροχο παραδοσιακό κτίριο με περισσότερα δωμάτια για τέχνες και διασκέδαση και περισσότερους χώρους αποθήκευσης δωρεών. Υπάρχει επίσης ένας τεράστιος χώρος στον κήπο και ένα υπέροχο μπόνους είναι ότι έχουμε κληρονομήσει τη φροντίδα ενός διάσημου, όμορφου μικρού παρεκκλησίου », δήλωσε η εθελοντική και διάσημη καλλιτέχνης της Learning Refuge, Mary Chognowski, στο Sunday Mail αυτήν την εβδομάδα.

Το Learning Refuge in Paphos δημιουργήθηκε και διευθύνεται από εθελοντές και είναι αναπόσπαστο μέρος της βοήθειας στη βελτίωση της ζωής των προσφυγικών οικογενειών στην Κύπρο.

Με την υποστήριξη της Caritas, η πρωτοβουλία βοηθά τους φτωχούς και τους μειονεκτούντες, από οποιαδήποτε θρησκευτική πεποίθηση, στην τοπική κοινότητα. Τρέφουν επί του παρόντος δεκάδες οικογένειες προσφύγων στην πόλη, οι οποίες χωρίς τη βοήθειά τους θα πήγαιναν χωρίς φαγητό.

Ο Chognaowki, καθώς και εθελοντής, είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης μωσαϊκών και ειδικεύεται σε εικονίδια.

«Εάν οι ιδιοκτήτες του παρεκκλησίου με επιτρέψουν να τοποθετήσω μερικά εικονίδια σε περίπτερα μέσα, θα χαρούμε να το κάνω. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ένα τόσο υπέροχο κτίριο για να το φροντίσετε », είπε.

Το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Πέτρου και της Αγίας Ελένης του Μαρτύρου και βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου της Πάφου. Η θεμελιώδης πέτρα τοποθετήθηκε από τον Επίσκοπο Πάφου, Γεώργιο, στις 7 Δεκεμβρίου 2013. Το έργο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, Μιχαήλ Γεωργίου, το στυλ του παρεκκλησιού είναι αυτό των θολωτών ορθόδοξων ναών με διπλό κλίτη. Το κτίριο περιλαμβάνει νάρθηκα, σηκό, πλευρικό διάδρομο, ιερό και πρόθεση.

Είναι εμπνευσμένο από την τοπική ορθόδοξη εκκλησιαστική αρχιτεκτονική, ωστόσο, μέσα από μια σειρά καινοτόμων μεθόδων και υλικών κατασκευής, παρουσιάζει ένα σύγχρονο παράδειγμα, σημείωσε. Ολόκληρο το παρεκκλήσι σχηματίζεται με εξώθηση ενός τμήματος κατά μήκος ενός άξονα κατά μήκος που οδηγεί σε μια «ελαφριά και φιλόξενη φόρμα».

Σύμφωνα με τον Γεωργίου, υλικά και τεχνικές κατασκευής για το έργο χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους κατασκευής.

Το τσιμέντο σιδήρου επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια και ευελιξία στην προσαρμογή στο σχήμα ελεύθερης μορφής, με πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

Και, φαίνεται ότι οι νέοι ενοικιαστές συνεχίζουν επίσης την κληρονομιά του σπιτιού, καθώς, πριν από πολλά χρόνια ήταν ένα σχολικό σπίτι ενός γνωστού καθηγητή Αγγλικών, σημείωσε ο Chognowski και είπε, «είναι σχεδόν σαν να συνεχίζουμε η παράδοση.”

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο μας σπίτι και καθώς διαθέτει κήπο, υπάρχει άφθονος χώρος για τα παιδιά να παίζουν και να μαθαίνουν έξω», είπε ο Chognowski.

Ωστόσο, το Learning Refuge είναι απελπισμένο για χρήματα ή έναν χορηγό για να προχωρήσει και να βοηθήσει στην περίφραξη της περιοχής καθώς συνορεύει με έναν κύριο δρόμο. Στόχος τους είναι να ανοίξουν για μαθήματα από τον Απρίλιο, επιτρέποντας περιορισμούς.

«Χρειαζόμαστε κοινοτική βοήθεια για την ανάπτυξη του εξωτερικού χώρου. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κατασκευάσουμε ασφαλή περίφραξη και πύλες για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας καθώς βρισκόμαστε κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Θα ήμασταν ευγνώμονες για τυχόν δωρεά χρημάτων που μας βοηθούν να το κάνουμε αυτό γρήγορα, έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματά μας με ασφάλεια, ή αν κάποιος γνωρίζει έναν χορηγό ή έναν προγραμματιστή με μια γενναιόδωρη καρδιά που θα ανέβαινε και θα έκανε αυτήν την εργασία προς όφελος του παιδιά πρόσφυγες της Πάφου, θα θέλαμε να μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο του Learning Refuge », είπε.

Η πρωτοβουλία προσφέρει κάθε είδους ομάδες στις οποίες μπορούν να παρευρίσκονται πρόσφυγες και οι οικογένειές τους και προς το παρόν βοηθούν πολλές διαφορετικές εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών από το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και τις αφρικανικές χώρες όπως το Καμερούν.

Εκτός από ένα πρόγραμμα παράδοσης φαγητού, προσφέρουν επίσης βοήθεια για την εργασία στο σπίτι, περιστασιακή βοήθεια γλώσσας, κάθε είδους μαθήματα τέχνης και όλα αναλαμβάνονται από μια μικρή ομάδα εθελοντών.

Οι εθελοντές σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν ζώνες καλλιέργειας στον κήπο όπου τα παιδιά θα μάθουν και θα φροντίσουν φυτά τα οποία θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα, είπε. Ελπίζουν επίσης να δημιουργήσουν κάποια σκιά στον κήπο για τα παιδιά.

«Εκτός από έπιπλα κατάλληλα για ένα κέντρο εκμάθησης, χρειαζόμαστε πάντα δωρεές τροφίμων, καθώς και προμήθειες για μέλλουσες μητέρες και άλλα προϊόντα περιποίησης», είπε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Learning Refuge στη σελίδα τους στο Facebook: https://www.facebook.com/learningrefuge/

Source