Η εκμάθηση του Κορανίου είναι συνταγματικό δικαίωμα – ΝΕΑ ΑΣΙΑ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων της ΤΔΒΚ Καθ. Δρ. Ο Ταλίπ Αταλάι έκανε δήλωση σχετικά με την τελευταία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα μαθήματα Κορανίου στη χώρα.

Ο Atalay είπε: «Το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε μια δήλωση που θα προκαλούσε την αντίληψη ότι τα μαθήματα και η εκπαίδευση του Κορανίου απαγορεύονταν μόνιμα, δυστυχώς, είχε ανεπιθύμητες συνέπειες που ξεπερνούν τη χώρα μας και μας επηρεάζουν αρνητικά όλους. Το άρθρο 23 του Συντάγματός μας προστατεύει σαφώς την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης, δεν περιορίζει κανέναν από τους πολίτες μας να μάθουν και να ζήσουν τις πεποιθήσεις τους, το βιβλίο που πιστεύουν και τις θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας τους, αντιθέτως, τους εγγυάται. Το Σύνταγμά μας, εάν ζητηθεί έμμεσα, καταγράφει και εγγυάται την εκμάθηση του Κορανίου στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, το άνοιγμα των χαφίζ και την εκπαίδευση που πρέπει να δοθεί για αυτόν τον σκοπό, και την εκπαίδευση του λαού μας ως θεμελιώδες δικαίωμα. Όπως αναφέρεται σε επίπεδο Προεδρίας και Πρωθυπουργού, το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί μόνιμα με μια νομική ρύθμιση που θα διασφαλίζει ότι το Κοινωνικό Μάθημα και παρόμοιες δραστηριότητες διεξάγονται από την Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων υπό την επίβλεψη και επίβλεψη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας ειδικοί επιθεωρητές ».

Αριθμός προβολών: 132

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Όλα τα δικαιώματα των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται στον ιστότοπό μας ανήκουν στην εφημερίδα Yeni Asya. Κανένα νέο ή ολόκληρο άρθρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια, ακόμη και αν εμφανίζεται η πηγή. Ωστόσο, οι αναφερόμενες ειδήσεις ή μέρος του άρθρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίνοντας έναν ενεργό σύνδεσμο προς τις αναφερόμενες ειδήσεις ή άρθρο.

Source