Η Εκτελεστική Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων συνεδριάζει ξανά αύριο – BRTK

Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων κοροναϊού στην ΤΔΒΚ, ιδίως στα σχολεία, τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν την τελευταία ημέρα του περασμένου έτους θα επανεξεταστούν στην Ανώτατη Επιτροπή των Λοιμωδών Νόσων που θα συνεδριάσει αύριο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ελήφθησαν στην επιτροπή και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και ανακοινώθηκαν τόσο από το υπουργείο όσο και από τον πρωθυπουργό, η μερική απαγόρευση από τις 22.00 έως τις 05.00 το βράδυ θα λήξει εάν δεν παραταθεί στη συνεδρίαση αύριο.

Η απόφαση μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία άρχισε στις 31 Δεκεμβρίου, καλύπτει αυτήν την περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της 4ης Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι υπάλληλοι επιβολής του νόμου και οι υπάλληλοι που απασχολούνται απαλλάσσονται από αυτήν την πρακτική. Επιπλέον, όσοι πρέπει να βγουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να λάβουν άδεια από την αστυνομία.

Η επιτροπή, η οποία αποφάσισε να αναβάλει το εξάμηνο στα δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία και να κάνει τις διακοπές μεταξύ 4 και 15 Ιανουαρίου, αποφάσισε επίσης ότι όλοι όσοι προέρχονται από τη Νότια Κύπρο, εκτός από τους διπλωμάτες, θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου. Οι άδειες όσων επιτρέπεται να περάσουν χωρίς καραντίνα από το Υπουργείο Υγείας για να εργαστούν στη Νότια Κύπρο κατά την περίοδο του νέου έτους ακυρώθηκαν επίσης έως τις 10 Ιανουαρίου

Η πρακτική της μη συγκέντρωσης περισσότερων από 10 ατόμων σε σπίτια στο πλαίσιο των μέτρων της Πρωτοχρονιάς θα λήξει σήμερα.

Οι αποφάσεις καραντίνας για τους επιβάτες που έρχονται στην ΤΔΒΚ παρατάθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με χώρες.

Η επιτροπή, η οποία απαγορεύει τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς και παρόμοιες δραστηριότητες ψυχαγωγίας, διοργάνωσε επίσης γάμους, κινηματογράφο, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμο, θρησκευτικό φεστιβάλ και εκθέσεις. Αποφάσισε επίσης να προσθέσει τις δραστηριότητές του και να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ κ.λπ., ΜΑΡΤΥΡΙ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ Αίθουσες ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ ΕΩΣ 21:00

Ανώτατη Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη συνεδρίασή της στις 25 Δεκεμβρίου, μετά τις 21:00 από τις 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε καφετέρια, εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, γραφείο στοιχημάτων, κομμωτήριο, κέντρο ομορφιάς, αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο, πίτα, κουλούρι, κουρείο. είχε σταματήσει τις δραστηριότητες και ανακοίνωσε ότι μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης θα είναι ανοιχτές μετά τις 21:00.

Με την αξιολόγηση που έγινε από την επιτροπή, η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων ψυχαγωγίας παρατάθηκε μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021.

Το δικαίωμα εισόδου χωρίς καραντίνα, το οποίο παραχωρήθηκε για περίοδο τριών ημερών ή λιγότερο, διακόπηκε επίσης επ ‘αόριστον.

Στην επιτροπή, η απόφαση σχετικά με τον τομέα των μεταφορών επαναξιολογείται και λεωφορεία, λεωφορεία, ταξί κ.λπ. Αποφασίστηκε ότι τα οχήματα που εκτελούν μεταφορά δεν πρέπει να μεταφέρουν τους επιβάτες στην πλευρά του οδηγού, και οι επιβάτες σε λεωφορεία και μίνι λεωφορεία θα πρέπει να μεταφέρουν επιβάτες με διάταξη καθίσματος, έτσι ώστε ένα από τα πίσω καθίσματα του καθίσματος του οδηγού να είναι κενό και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Source