Η ελεύθερη νάυλον τσάντα στις αγορές έγινε και πάλι το «νέο κανονικό»

Η ελεύθερη νάυλον τσάντα στις αγορές έγινε και πάλι το «νέο κανονικό»

Ορισμένες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας μας δεν ενδιαφέρονται για την εφαρμογή «τσάντα επί πληρωμή», η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο του 2018 στις αγορές λέγοντας «ικανοποίηση πελατών» … Αυτή η πρακτική που συνηθίζαμε να «φροντίζουμε» στην αρχή δεν είναι πλέον έγκυρη … το αντίθετο «εξαφανίστηκε.

Η ελεύθερη νάυλον τσάντα στις αγορές έγινε και πάλι το «νέο κανονικό»

VATAN Mehmet

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ορισμένες από τις μεγάλες αλυσίδες παντοπωλείων της χώρας μας δεν ενδιαφέρονται για την εφαρμογή “τσάντα επί πληρωμή”, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο του 2018, λέγοντας “ικανοποίηση πελατών”.

Δεν υπάρχει ούτε ποινή ούτε επιθεώρηση σε αυτό το θέμα.

Η εφαρμογή πλαστικής σακούλας, η οποία έχει πληρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με σκοπό την “πλήρη αφαίρεση” σε πολλά μέρη του κόσμου, ξεκίνησε στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2018.

Αυτή η πρακτική που συνηθίζαμε στην αρχή δεν ισχύει πλέον.

Μερικές από τις διάσημες αλυσίδες παντοπωλείων στη χώρα μας δεν προσφέρουν μόνο τις τσάντες δωρεάν, αλλά μερικές φορές καυχιέται ότι “η ικανοποίηση των πελατών δεν παίρνει 25 λεπτά”.

Η εφαρμογή πλαστικής σακούλας δεν καλύπτει τα είδη παντοπωλείων, αλλαντικών και κρεοπωλείων των παντοπωλείων, αλλά η πρακτική έχει γίνει «φυσιολογική» πάλι στις τυπικές αγορές.

Οι νάυλον σακούλες που χρησιμοποιούνται σε αγορές και σημεία πώλησης προκαλούν κατανάλωση, απώλεια χρημάτων και ρύπανση του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο και επομένως υπόκεινται σε περιορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ανακοινώθηκε ότι η επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος με την εφαρμογή της αίτησης.

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source