“Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος”

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Έρσιν Τατάρ προέβη σε γραπτή δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη με τον Έλληνα ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και το Κυπριακό κατά την επίσκεψή του στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Υπενθυμίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες για τη συνάντηση του ΟΗΕ 5 + για το Κυπριακό συνεχίζονται, ο Τατάρ δήλωσε ότι η στάση τους για το μοντέλο λύσης που θα βρεθεί συνεχίζεται με αποφασιστικότητα.

Τατάρ, “Η δέσμευσή μας για την πολιτική ισότητα των λαών μας, την κυριαρχία, τους ενεργούς και τούρκους στρατιώτες της Τουρκίας με τον de facto εγγυητή διατηρούν την παρουσία τους στην Κύπρο, ο λαός μας να μην ρίξει τη μειονότητα και το κυρίαρχο μοντέλο δύο κρατών με το δρόμο είναι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι αυτό που πρέπει να εφαρμοστεί “, είπε.

“Αυτή η δήλωση του Αναστασιάδη είναι ο διαρκής στόχος της ελληνικής πλευράς”

Ο Τατάρ τόνισε ότι το τελευταίο παράδειγμα αυτού παρουσιάστηκε χθες κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη στην ελληνική πλευρά.

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μικοτάκη και του Έλληνα Προέδρου Νίκου Αναστασίδη στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ελληνο-ελληνική νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει. Η άτυπη συνάντηση 5 + του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών συνέχισε τις πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση της ελληνο-ελληνικής διμερούς τουρκοκυπριακής πλευράς με αναληθείς ισχυρισμούς και κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, συνάντηση με τον διάλογο με το δυναμικό

“Η Ελλάδα είναι επίσης υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος”

Ο Τατάρ, πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι ο Μικοτάκης κάνει επίσης την Τουρκία ότι “εγκληματικά σε” εγκλήματα και είπε ότι προσπάθησε να κρύψει ποιος είναι ο πραγματικός εισβολέας.

Η συνέχεια των δηλώσεων του Προέδρου Τατάρ έχει ως εξής:

Ο κύριος κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα, η οποία ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ, υποστήριξε και οργάνωσε τις ελληνικές επιθέσεις που ξεκίνησαν για την καταστροφή του τουρκοκυπριακού λαού σύμφωνα με το Σχέδιο Ακρίτας, και οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για την πραγματοποίηση της προσάρτησης της Κύπρου στην Ελλάδα . Η Ελλάδα είναι επίσης υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος. Η Τουρκία έχει φέρει ειρήνη και ηρεμία με όλη την ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου. Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο με το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας στην Κύπρο είναι η μεγαλύτερη διαβεβαίωση και κόκκινες γραμμές του τουρκικού λαού. Ο Τουρκοκύπριος λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον τουρκικό στρατό και το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας

.Source