“Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της Κύπρου σε λουτρό αίματος”

Βόρειος Κύπρος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας (ΤΔΒΚ) Ersin ταρτάριος, Ελλάδα Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης αντιτάχθηκε στην αλαζονική ρητορική για την Τουρκία, «ο υπεύθυνος να μετατραπεί σε λουτρό αίματος η Κύπρος είναι η Ελλάδα», είπε.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Έρσιν Τατάρ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης αντιτάχθηκε στη σκληρή ρητορική της Τουρκίας, την οποία φταίει ο Ισαγκαλκίλ. Ο Τατάρ είπε, «Ο κύριος κατακτητής στην Κύπρο είναι η Ελλάδα, η οποία ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ, υποστήριξε και οργάνωσε τις ελληνικές επιθέσεις που ξεκίνησαν για να καταστρέψουν τον Τουρκοκύπριο λαό σύμφωνα με το Σχέδιο Ακρίτας και οργάνωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 για να πραγματοποιήσει την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα. “

Ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή της ανεπίσημης συνάντησης 5 + του ΟΗΕ για το Κυπριακό, διατηρούν τη σταθερή στάση τους σχετικά με το μοντέλο λύσης που πρέπει να βρεθεί.

“ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ”

“Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από τη στάση μας” Ο Τατάρ χρησιμοποιεί τη φράση, “Η δέσμευσή μας για την πολιτική ισότητα των λαών μας, την κυριαρχία, τους ενεργούς και τουρκικούς στρατιώτες της Τουρκίας με τον de facto εγγυητή διατηρούν την παρουσία τους στην Κύπρο, οι λαοί μας να μην πέσουν η μειοψηφία και το κυρίαρχο μοντέλο δύο κρατών με το δρόμο είναι η μόνη ρεαλιστική λύση “Είναι να το φέρουμε στη ζωή”.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι συνεχίζει τις προσπάθειές του για την εφαρμογή δύο ξεχωριστών μοντέλων κυρίαρχων κρατών που είναι σύμφωνες με την πραγματικότητα της Κύπρου και είπε, “Οι προκλήσεις του Ελληνο-Έλληνα διπλού εναντίον της λύσης συνεχίζονται. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού βιώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μικοτάκη στη Νότια Κύπρο “.

“Οι ΜΗ ΑΛΗΘΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ – Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΠΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΜΟΙ

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε, “Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μικοτάκη και του Ελληνοκύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασίδη στην κοινή συνέντευξη Τύπου αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ότι η ελληνο-ελληνική νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει. Το ελληνοκυπριακό δίδυμο με την τουρκική πλευρά αναληθείς διάλογος και κατηγορίες για διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, είναι δυναμικός », είπε.

“Ο εγγυητής της Τουρκίας για τα ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΕΜΕΛ για να συνεχίσει ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ”

Τατάρ, “ο ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος είπε ότι ο Αναστασιάδης έκανε όταν ο στόχος του συστήματος εγγύησης του 1960, με τον εγγυητή της Τουρκίας δήλωσε ότι στόχευαν σε μια λύση που θα περιλάμβανε την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο. Ο αναλλοίωτος στόχος αυτής της δήλωσης του Αναστασιάδη είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά από το 1962, η Τουρκία είναι σήμερα μια αντανάκλαση των δραστηριοτήτων που συνεχίζουν προς την κατεύθυνση της ανύψωσης του εγγυητή.

“Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ”

Η Κυπριακή ειρηνευτική επιχείρηση της Τουρκίας με όλα ταταρικά να εκφράζουν ειρήνη και ασφάλεια, εγγυητή της Τουρκίας για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο, είπε ότι η μεγαλύτερη διαβεβαίωση και κόκκινες γραμμές του τουρκικού λαού. Ο Τατάρ, σημείωσε ότι ο Τουρκοκύπριος λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον τουρκικό στρατό και το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας.

“Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΗ Οι ΜΑΛΛΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ”

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την απομάκρυνση του εγγυητή της Τουρκίας, ο Έλληνας συμβουλεύει τον τουρκικό στρατό που ζητά την απομάκρυνση της Κύπρου και του τουρκοκυπριακού λαού για τα δικαιώματα των μειονοτήτων. στο Crans η Montana συνομιλεί με το μηδενικό στρατιωτικό Mont Pelerin – “Το ελληνο-ελληνικό δίδυμο, που επέβαλε” μηδενική εγγύηση “και δεν αποδέχθηκε την πολιτική ισότητα και κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού, προκάλεσε την κατάρρευση αυτών των διαπραγματεύσεων”.

“Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτόν τον δρόμο”

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε, “Εκτός από αυτά, το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν και τα γεγονότα στο Crans Montana έχουν επίσης αποκαλύψει ότι το μοντέλο λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία έχει εξαντληθεί. Ο Τουρκοκύπριος λαός, που αντιτίθεται να είναι η μειονότητα των Ελληνοκυπρίων, Θέλω να εφαρμοστεί το μοντέλο λύσης που βασίζεται σε δύο ξεχωριστά κυρίαρχα κράτη. Η επιθυμία και η προσπάθειά μας είναι να αλλάξουμε την ελληνική νοοτροπία και να υιοθετήσουμε ένα μοντέλο λύσης βασισμένο σε δύο κυρίαρχα κράτη που θα φέρουν ειρήνη στην Κύπρο και την περιοχή. Αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό σε προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε σε αυτό το μονοπάτι.

(Emir Abdurrahman Bulut / UAV)

Πηγή: Newshlas News Agency

.Source