Η Ελλάδα Εκδίδει Πιστοποιητικό Ψηφιακού Εμβολιασμού

Καθώς γιορτάζει τα δισεκατονταετή της, η Ελλάδα παίζει ξανά το ρόλο του trailblazer μέσω ενός νέου ψηφιακού προγράμματος.

Το 2020, η Ελλάδα χρησιμοποίησε την ψηφιακή τεχνολογία για να περιορίσει τη διάδοση της τεχνολογίας μέσω SMS και άλλων τεχνολογιών.

Σήμερα, το 2021, η κυβέρνηση της Ελλάδας το χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τους πολίτες της να ξαναγυρίσουν τη ζωή τους και να αρχίσουν να χτίζουν έναν κόσμο μετά το COVID.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ελλάδας έχει κυκλοφορήσει.

Πλήρως ψηφιακό με έναν μοναδικό κωδικό QR στην επάνω δεξιά γωνία που μπορεί εύκολα να σαρώσει το προσωπικό, το πιστοποιητικό δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά θα μπορούσε κατά προτίμηση να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την παροχή ασφαλών διαδικασιών ταξιδιού.

ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρι Θεοχάρης την Τρίτη διευκρίνισε ότι η Ελλάδα φέτος θα είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες που πραγματοποιούν είτε αρνητικό μοριακό τεστ COVID-19 είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν εισέρχονται στη χώρα.

Θέλοντας να θέσει τέρμα στις φήμες ότι ο εμβολιασμός COVID-19 θα είναι η αποκλειστική προϋπόθεση για το ταξίδι στην Ελλάδα, ο υπουργός είπε στο Thema 104.6FM ότι κανένα ξενοδοχείο στη χώρα δεν θα αρνηθεί τη φιλοξενία σε έναν επισκέπτη που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Η προϋπόθεση για κάποιον να ταξιδέψει στη χώρα μας (και να μείνει) θα είναι το αρνητικό μοριακό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε ο Θεοχάρης.

Πρόσθεσε ότι εάν κάποιος δεν θέλει να δείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του όταν εισέλθει στην Ελλάδα, μπορεί να παρουσιάσει αρνητικό τεστ COVID-19.

«Τα προσωπικά δεδομένα θα προστατευθούν», είπε ο υπουργός.

Η ιδέα πίσω από τους ταξιδιώτες που κατέχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός ευρωπαϊκών χωρών χωρίς περιορισμούς, όπως είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε δοκιμές Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, οι μη εμβολιασμένοι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν αρνητική δοκιμή PCR ή δοκιμή αντιγόνου σε συνοριακά σημεία (και ίσως να υποβληθούν σε καραντίνα ανάλογα με τους κανόνες μιας χώρας).

Η Ελλάδα έχει ήδη συζητήσει την εισαγωγή πιστοποιητικού εμβολιασμού με το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Σερβία για να επιτρέψει την είσοδο χωρίς περιορισμούς στους ταξιδιώτες.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε πρόσφατα την καθιέρωση πιστοποιητικού ψηφιακού εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ για τη διευκόλυνση των ταξιδιών στην Ευρώπη.

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος λαμβάνει εμβόλιο.

Προς το παρόν, τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει σε ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που θα επιτρέψουν τη θέσπιση ενός αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ που θα χρησιμοποιείται για «ιατρικούς σκοπούς».

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε πρόσφατα ότι η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού θα συζητηθεί ξανά.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν έχει ορίσει ημερομηνία για το πότε θα γίνουν δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο.

Οι ισχύοντες κανόνες της Ελλάδας για διεθνείς αφίξεις βρίσκονται εδώ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Υπουργός Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό.

Ο υπουργός Θεοχάρης είπε ότι αναμένει ότι το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από ό, τι το 2020 ήταν για την Ελλάδα και εκτιμά ότι τα ταξίδια ενδέχεται να αυξηθούν μετά τις διακοπές του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η Ελληνική Κυβέρνηση προσφέρει δύο δωρεάν δοκιμές COVID ανά μήνα σε υπαλλήλους επιχειρήσεων.

Ετικέτες:
Covid, covid εμβολιασμός, covid-19, Covid-19 testing, covid-19 εμβολιασμού, Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ευρωπαϊκά ταξίδια, Έλληνας πρωθυπουργός, υγεία, διεθνείς ταξιδιωτικοί κανόνες, διεθνές ταξίδι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Θεοχάρης, Ευεξία

Source