Η Ελλάδα ελπίζει για ανάκαμψη του τουρισμού από το καλοκαίρι του 2021 μετά την πτώση της πανδημίας

ΕλλάδαΟ τουριστικός τομέας αναμένεται να ανακάμψει το επόμενο καλοκαίρι μετά από μια δραματική πτώση των εσόδων λόγω της πανδημίας κοροναϊών φέτος, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της βιομηχανίας.

Ο τουρισμός είναι ο κύριος μοχλός του ΕλλάδαΗ οικονομία, που αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της παραγωγής της και απασχολεί έναν στους πέντε εργαζόμενους.

Πώς οι ναύλοι του τομέα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα που προέκυψε από την τρίτη διεθνή διάσωσή της το 2018 μετά από μια δεκαετία κρίση χρέους.

Ο Γιάννης Ρέτσος, επικεφαλής της τουριστικής συνομοσπονδίας της χώρας (SETE), δήλωσε την Τετάρτη ότι τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος είχαν φτάσει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένα από 18 δισεκατομμύρια το 2019, λόγω των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ελλάδα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί κατά περίπου 10 τοις εκατό φέτος και βυθίζει τις ελπίδες της το δεύτερο εξάμηνο του 2021 για οικονομική ανάκαμψη.

«Πρέπει να περιμένουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους για να δούμε κάποια δράση στον τουρισμό», δήλωσε ο Ρέτσος σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Οτιδήποτε βλέπουμε από τον Μάιο θα ήταν μια πολύ θετική έκπληξη», είπε.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδα, οι αφίξεις τουρισμού μειώθηκαν 76% την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.

Ελλάδα έχει αναφέρει 135.931 μολύνσεις από τότε που τεκμηρίωσε την πρώτη του περίπτωση τον Φεβρουάριο και 4.672 θανάτους.

Η χώρα βρίσκεται σε εθνικό επίπεδο κλειδώματος από τις αρχές Νοεμβρίου και επέτρεψε να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία για την περίοδο των Χριστουγέννων.

(Reuters)

Source