Η Ελλάδα επιβάλλει αυστηρότερο κλείδωμα για μια εβδομάδα, απαγόρευση της ώρας 9 ωρών, καταστήματα κοντά

Η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε εκ νέου αυστηρότερη δράση κατά του covid 19 που ξεκινά αύριο και τουλάχιστον για μια εβδομάδα, με στόχο την περαιτέρω μείωση νέων υποθέσεων, την ανακούφιση της πίεσης στα νοσοκομεία και την άδεια να ανοίξουν ξανά τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Αθήνα Στέλιος Πέτσας είπε ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και είναι αισθητά καλύτερες από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι νέες περιπτώσεις εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ασκώντας πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ 2500 χιλιάδες ασθενείς παρέμειναν νοσοκομεία, με περισσότερους από 400 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Πέτσας σημείωσε ότι οι μήνες θυσίας δεν πρέπει να καταστρέφονται με λίγες μέρες χαλαρωτικών μέτρων, επομένως η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες πρόληψης κατά την κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Από αύριο, στις 6 το πρωί έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ένα 9 το απόγευμα έως πέντε το πρωί η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιστρέφει, με εξαίρεση τους υπαλλήλους και τους ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα νύχια.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν επίσης κλειστές για τις υπηρεσίες της Κυριακής και της Ημέρας των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και να είναι υπομονετικοί για μια εβδομάδα, έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να ανοίξουν ξανά, με μαθητές και καθηγητές να επιστρέφουν στις τάξεις.

Ο εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι η χαλάρωση των μέτρων πιο κάτω, θα βασίζεται σε επιδημιολογικές συνθήκες.

Source