Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά εστιατόρια τον επόμενο μήνα – υπουργός

Το νησί της Ρόδου προετοιμάζεται για την τουριστική σεζόν που ανοίγει εν μέσω 19 πανδημιών

Μετά το Πάσχα, οι καρέκλες του εστιατορίου δεν θα αποθηκεύονται πλέον στις 14 Απριλίου 2021. REUTERS / Louiza Vradi

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά εστιατόρια στις αρχές του επόμενου μήνα, δήλωσε ο υπουργός πολιτείας Γιώργος Γεραπετρίτης την Τετάρτη, καθώς η χώρα είναι απελπισμένη για περισσότερους οικονομικούς τομείς για να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους πριν από τη ζωτική τουριστική περίοδο.

Η Ελλάδα, η οποία αντιμετώπισε σχετικά καλά κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού, αναγκάστηκε να σφίξει τους περιορισμούς στα τέλη του περασμένου έτους για να καταπολεμήσει την αύξηση των περιπτώσεων, με τα νοσοκομεία γύρω από την Αθήνα και τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν.

Περισσότερες από τις μισές νέες περιπτώσεις κάθε μέρα αναφέρονται σε αυτήν την περιοχή.

«Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα συντονισμένο άνοιγμα των εστιατορίων μετά το Πάσχα», δήλωσε ο υπουργός στην κρατική τηλεόραση ERT, προσθέτοντας ότι θα επιτρέπεται στους πελάτες να γευματίζουν έξω.

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα πέφτει στις 2 Μαΐου.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια μαζική διανομή δωρεάν κιτ δοκιμών στο σπίτι αυτό το μήνα για να ανοίξει ξανά τα γυμνάσια και ορισμένες υπηρεσίες, καθώς επιθυμεί να ελέγξει την κατάσταση αρκετά πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν την Τρίτη 3.789 ημερήσιες περιπτώσεις COVID-19 και 87 θανάτους. Οι συνολικές περιπτώσεις και οι θάνατοι έφτασαν τα 320.629 και 9.627 αντίστοιχα.

728x90eng 01

Source