Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του PKK, λέει η Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ – Anadolu Agency

Η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του PKK, λέει η Τουρκία

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκίας δήλωσε στα τέλη 9 Απριλίου ότι η Ελλάδα φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις που σχεδιάζουν επιθέσεις και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον της Τουρκίας.

Ο Φαχρετίν Αλτούν είπε ότι το PKK συγκαταλέγεται ανάμεσα σε τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Ελλάδα.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τους πρόσφυγες και τους αφήνει να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος, είπε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων εντός της Ελλάδας.

“Από ένα υποτιθέμενο προσφυγικό στρατόπεδο εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας) εναντίον της Τουρκίας, συμμάχου του ΝΑΤΟ – όπως ακριβώς οι πραγματικοί πρόσφυγες αφήνονται για νεκρούς στο Αιγαίο”, είπε στο Twitter.

Ο Altun μοιράστηκε ένα βίντεο που ανακεφαλαίωσε τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του PKK. ISIS; Αριστερά DHKP / C και FETÖ, η ομάδα πίσω από το πραξικόπημα του 2016 ηττήθηκε στην Τουρκία.

Το βίντεο υπογράμμισε ότι ορισμένες χώρες παρείχαν υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες παρά τον αποφασιστικό αγώνα της Τουρκίας για εξάλειψη της τρομοκρατίας.

Ανέφερε ότι ο πρώην αρχηγός του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν πήγε στην Αθήνα με διαβατήριο εγγεγραμμένο από την ελληνική κυβέρνηση της Νότιας Κύπρου.

Η ομολογία του Σκάλαν σχετικά με τα στρατόπεδα εκπαίδευσης όπλων μαχητών του ΡΚΚ στο Λαύριο, τα οποία εξακολουθούν να είναι ενεργά, αναφέρθηκαν επίσης στο βίντεο.

Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του FETÖ το 2016, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης υποστηρίχθηκαν και υποστηρίχθηκαν από την Ελλάδα.

Ο Αλτούν κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, κυρίως την Ελλάδα, να υποστηρίξουν την Άγκυρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. “Ήρθε η ώρα να τερματιστεί η ατιμωρησία της Ελλάδας !,” είπε.

Η FETÖ και ο ηγέτης της με έδρα τις ΗΠΑ Fetullah Gülen ενορχήστρωσαν το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το οποίο άφησε 251 άτομα σκοτωμένους και 2.734 τραυματίες.

Στην τρομοκρατική εκστρατεία άνω των 35 ετών κατά της Τουρκίας, το PKK – που αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση – ήταν υπεύθυνο για τους θανάτους 40.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και βρεφών.

Διπλωματία,

.Source