Η Ελληνική Εταιρεία Κινηματογράφου Σίδνεϊ θα συνεχίσει τις προβολές στο Κέντρο και Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Άτλας

Η Ελληνική Εταιρεία Κινηματογράφου Σίδνεϊ θα ξαναρχίσει το πρόγραμμα προβολής τους, μετά από διάλειμμα 14 μηνών, με την πρώτη προβολή να πραγματοποιείται την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στο Ελληνικό Κοινοτικό και Πολιτιστικό Κέντρο Atlas, με τη βραβευμένη ταινία Η σωστή τσέπη της ρόμπας (2018).

Η Ελληνική Εταιρεία Κινηματογράφου Σίδνεϊ στοχεύει να παρέχει στα μέλη ένα ενθαρρυντικό πρόγραμμα ταινιών από παλιό και νέο Ελληνικό Κινηματογράφο σε μια ποικιλία ειδών, καθώς και ταινίες που σχετίζονται με την ελληνική διασπορική ζωή και την επαφή της με άλλους κινηματογράφους.

Ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος είπε ότι η κοινωνία, υπό μια νέα επιτροπή, έχει επεκταθεί χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ελπίζουμε ότι θα φέρει περισσότερους ανθρώπους στις προβολές τους.

«Παρέχει ευκαιρίες στους ανθρώπους, είτε είναι ελληνόφωνους είτε όχι, να έχουν πρόσβαση σε ταινίες που έχουν παραχθεί από την Ελλάδα και έχουν παίξει σε φεστιβάλ», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος The Greek Herald.

«Όχι μόνο ταινίες, αλλά και ντοκιμαντέρ… παρέχουν μια ευκαιρία ή παράθυρο για το πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα ή ποιες ιστορίες βγαίνουν από την Ελλάδα.»

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε στο Cyprus Club στο Stanmore, οι ταινίες προβάλλονται τώρα στο Marrickville στο Ελληνικό Κέντρο και Πολιτιστικό Κέντρο του Άτλαντα.

Οι προβολές ακολουθούνται από συζήτηση και οι ταινίες εισάγονται από μέλη ή ειδικούς ομιλητές.

Κοινοτικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού Άτλαντα

«Τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να έρχονται μία φορά το μήνα για να παρακολουθούν ταινίες από μια ποικιλία ειδών από την Ελλάδα, την Κύπρο ή τον ελληνόφωνο κόσμο», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος.

Δείτε παρακάτω για μια περίληψη της ταινίας που θα παίξει στις 15 Απριλίου:

Ο μοναχικός κάτοικος ενός μοναστηριού, ένας μεσήλικας μοναχός, αντιμετωπίζει το θάνατο του αγαπημένου του σκύλου και την επιβίωση των νεογέννητων κουταβιών του ακριβώς όπως πεθαίνει ο Αρχιεπίσκοπος και ξεκινά η κοσμική επιχείρηση της διαδοχής. Ο θάνατος του σκύλου σηματοδοτεί την επιστροφή μιας αφόρητης θλίψης και μοναξιάς στη ζωή του μοναχού που φέρνει το παρελθόν και τον αναγκάζει να επανεκτιμήσει τη μοναχική του πορεία. Μια τρυφερή κινηματογραφική επανάσταση της μοναστικής ζωής και μελέτη στη μοναξιά.

Μια προσαρμογή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μακρυδάκη με την ίδια ονομασία, η ταινία ήταν Νικητής του Βραβείου Κριτικής Νεότητας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Όλες οι ταινίες έχουν αγγλικούς υπότιτλους και η προβολή είναι σε μορφή DVD.

Source