Η ελληνική ομάδα “ξεχώρισε” Πιέρος … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Άρης συνέλεξε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του Πιερού Σωτηρίου, αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο δυσκολίας του κυπριακού επιθετικού, αλλά θα αναζητήσει έναν τρόπο να τον πλησιάσει.

Αποφασίζοντας να ενισχύσει την επιθετική γραμμή, ο Άρης βρίσκεται στην αγορά, εξετάζοντας τις περιπτώσεις των παικτών που έχουν αποφασίσει ότι θα ξεπεράσει, αν είναι σίγουρος ότι είναι υπέρ, θα φέρει αλλαγή. Οι «κίτρινοι» έχουν διερευνήσει πολλές περιπτώσεις προς αυτή την κατεύθυνση, για παράδειγμα, γνώριζαν τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης του 29χρονου Σουηδού John στο Gwyneth, ο οποίος παίζει για το «Alavés», αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ανοιχτή γραμμή με άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το Gazzetta.gr, ο Πιέρος Σωτήριος είναι μεταξύ αυτών. Ο 27χρονος επιθετικός ανήκει στην Αστάνα, καθώς η ομάδα του Καζακστάν του Καζακστάν (τον περασμένο Ιανουάριο) απέκτησε τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη έναντι 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι, ο Σωτήρη είχε μια καλή (μισή) σεζόν στην Αστάνα, σημειώνοντας έξι γκολ σε 14 παιχνίδια, αλλά έχασε τη θέση του στην αρχική σειρά λόγω τραυματισμού, ενώ φέτος ο ρόλος του είναι αρκετά περιορισμένος. Για να το θέσω αόριστα, είχε συνηθίσει μόνο σε δύο παιχνίδια, τα οποία τον έκαναν να σκεφτεί την παρουσία του στην ομάδα του Καζακστάν, καθώς η καριέρα του παραμένει στάσιμη.

Ο Άρης πέρασε από τη διαδικασία συλλογής όλων των πληροφοριών σχετικά με τον Κύπριο επιθετικό, όπου διευκρίνισε την πολυπλοκότητα της υπόθεσης. Πρώτον, στην Αστάνα, ο ετήσιος μισθός του είναι 700.000 ευρώ, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διάθεση της ομάδας από το Καζακστάν. Στην πραγματικότητα, φαινόταν αρνητικός για την προοπτική δανεισμού, πιθανώς λόγω των χρημάτων που είχε ξοδέψει στην Κοπεγχάγη για αγορά, και σκόπευε να συζητήσει απευθείας την πώληση των δικαιωμάτων. Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» απέρριψαν οποιοδήποτε σενάριο αγοράς, προσφέρθηκε να προσλάβει τον παίκτη για να αγοράσει τα δικαιώματά του στο τέλος της σεζόν, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση.

Η ανάπτυξη αυτής της υπόθεσης θα φάει τις επόμενες μέρες, καθώς ο ίδιος ο παίκτης ψάχνει μια λύση που θα του προσφέρει έναν ανταγωνιστικό τρόπο. Ο Σωτήρι “ξεκίνησε” την καριέρα του με μια εξαιρετική εμφάνιση στο πουκάμισο APOEL, όπου σημείωσε 40 γκολ σε 100 παιχνίδια, το οποίο θα ακολουθήσει μετάβαση στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι του 2017 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί είχε εντυπωσιακά χρόνια (110 παιχνίδια, 35 γκολ) και έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο.

Πηγή: gazzeta.gr

Source