Η εξέλιξη που ενθουσιάζει τον επιστημονικό κόσμο: Το χάπι μελατονίνης σταματά το Covid-19

Ενώ η καταπολέμηση του ιού της κορώνας, που μολύνει περισσότερους από 82 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, μια μελέτη στις ΗΠΑ δημιούργησε ενθουσιασμό.

Ενώ ένας σκληρός αγώνας για εμβόλια και ναρκωτικά συνεχίζεται σε πολλές χώρες, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κλινική Cleveland στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Biology αποκάλυψε ότι η μελατονίνη που χρησιμοποιείται από άτομα με προβλήματα ύπνου εμπόδισε τη μετάδοση του Covid-19.

Υποστηρίχθηκε ότι η ορμόνη που προσαρμόζει τον τρόπο ύπνου μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου κατά 30 τοις εκατό και σημειώθηκε ότι οι έρευνες για αυτό το ζήτημα πρέπει να συνεχιστούν.

Τα αποτελέσματα σε 28% είναι αρνητικά

Ο Feixiong Cheng, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Γονιδιωματικής της Κλινικής του Κλίβελαντ, ο οποίος εξήγησε ότι αυτή η ανακάλυψη ήταν πολύ σημαντική επειδή το χάπι μελατονίνης ήταν προσιτό και φθηνό, είπε: «Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά, αλλά οι άνθρωποι δεν πρέπει να λαμβάνουν αυτό το συμπλήρωμα και να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να συμβουλευτούν τον γιατρό τους ακόμη. Ευρύτερη έρευνα και ελεγχόμενες δοκιμές θα αποκαλύψουν την επίδραση αυτού του φαρμάκου. Αλλά σε αυτήν την έρευνα, ανακαλύψαμε ότι η μελατονίνη αξίζει να διερευνηθεί », είπε.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνητή νοημοσύνη, ο Τσενγκ και η ομάδα του εξέτασαν περισσότερους από 27.000 ανθρώπους που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με ύποπτο Covid-19. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι περίπου το 28 τοις εκατό των συμμετεχόντων έλαβαν μελατονίνη και ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών των ανθρώπων ήταν αρνητικά, «Αυτό το αποτέλεσμα μας ενθουσιάστηκε πολύ. “Εάν αυτά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους ασθενείς μας, τον σκοπό και την αποστολή μας, αυτό αρκεί για εμάς.”

TRUMP DA MELATONİN ALMIŞTI

Ένα από τα πιο διαδεδομένα περιοδικά των ΗΠΑ, έγραψε τον περασμένο μήνα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του ιού της κορώνας και του τρόπου ύπνου. Ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανέκαμψε επίσης από το Covid-19 τον Οκτώβριο χρησιμοποιώντας ένα κοκτέιλ ναρκωτικών που περιελάμβανε ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη και ασπιρίνη, καθώς και μελατονίνη.

«Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη πώς ο καλύτερος ύπνος ή τα υπνωτικά χάπια μπορούν να επηρεάσουν τον ιό, πώς λειτουργεί είναι άγνωστο», δήλωσε ο Τσενγκ. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για να το υποστηρίξουν. Η μελατονίνη βοηθά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. “Αυξάνει την ανθεκτικότητα και μειώνει τις βλάβες στους ιστούς και τα όργανα που δημιουργούνται από το Covid-19.”

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ

Το τηλεοπτικό κανάλι KIRO 7, που μεταδόθηκε στις ΗΠΑ, μοιράστηκε τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε διασωληνωμένους ασθενείς Covid-19 στο Πανεπιστήμιο Columbia. Σε αυτή τη μελέτη, προσδιορίστηκε ότι ελήφθησαν καλύτερα αποτελέσματα με τη μελατονίνη που δόθηκε σε διασωληνωμένους ασθενείς.

Ο ιστότοπος News-Medical.net, που κάνει ιατρικά νέα, μοιράστηκε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από επιστήμονες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Σε αυτή τη μελέτη, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη μελατονίνης στο εμβόλιο του ιού της κορώνας θα αυξήσει την επίδραση του εμβολίου.

.Source