“Η επίθεση είναι μια σκόπιμη προσπάθεια αναστολής των ειρηνευτικών προσπαθειών”

Διαφήμιση

ADEN (AA) – Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Υεμένη, Martin Griffiths, θεώρησε την επίθεση στο αεροδρόμιο Aden ως «σκόπιμη απόπειρα αναστολής των ειρηνευτικών προσπαθειών».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση από το γραφείο του Ειδικού Εντεταλμένου του ΟΗΕ στην Υεμένη, ο Γκρίφιθς πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Υεμένης, Αχμέντ Άβατ μπιν Μουμπάρεκ.

Επαναλαμβάνοντας ότι καταδίκασε έντονα την επίθεση στο αεροδρόμιο του Άντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ είπε: «Χθες είδαμε μια εξαιρετικά θλιβερή ημέρα για την Υεμένη. Η στόχευση πολιτών και πολιτικών θεσμών είναι μια επικίνδυνη παραβίαση των διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η παραβίαση αυτού του μεγέθους είναι πόλεμος. Θα μπορούσε να αποτελεί το έγκλημα “, είπε.

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τον Πρόεδρο της Υεμένης, Abdurabbu Mansur Hadi και την κυβέρνηση της Υεμένης και την αλληλεγγύη του προς αυτούς, ο Griffiths είπε, “Η ίδρυση μιας κυβέρνησης είναι μια λάμψη ελπίδας ότι είναι δυνατή η συμφιλίωση. Η επίθεση είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να μετατραπεί αυτή η ελπίδα σε απόγνωση, να επιτευχθεί ειρήνη και να αποφευχθούν οι προσπάθειες των Υεμένων να ανακουφίσουν τα δεινά τους. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Griffiths τόνισε ότι ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Υεμενίους για μια βιώσιμη ειρήνη και ένα μέλλον απαλλαγμένο από φόβο και άγχος.

– Επίθεση στο αεροδρόμιο Aden

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Aden καθώς μέλη του υπουργικού συμβουλίου της νεοσύστατης κυβέρνησης της Υεμένης έφτασαν χθες από τη Σαουδική Αραβία.

Ανακοινώθηκε ότι 26 άνθρωποι πέθαναν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης και το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) κατηγόρησαν τους Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν για την επίθεση, ενώ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Χούτι Μωάμεθ αλ Μπουχάιτι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, «Δεν έχουμε καμία σχέση με την επίθεση». χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source