Η επίθεση του Ερντογάν στον Μητσοτάκη. Ανακινεί τις συζητήσεις στον αέρα. Η λύση του Κυπριακού βασίζεται μόνο σε δύο κράτη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε μια προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας σε αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ.

Η ευκαιρία ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από τη Λευκωσία σχετικά με το Κυπριακό, όπου επανέλαβε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελούν οδηγό για τη λύση του.

Είπα, “Μπορώ να συναντήσω τον Μητσοτάκη.” Αυτή είναι μια πρόκληση για μένα. Πώς μπορούμε να καθίσουμε μαζί τώρα; Πρώτα απ ‘όλα, μάθετε τη θέση σας. Σπάσατε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. “Με αυτόν τον τρόπο δεν καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας”, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Ερντογάν.

Και ο Ερντογάν πρόσθεσε. “Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο τώρα από μια λύση δύο κρατών. Το αποδέχεστε ή όχι; Δεν υπάρχει ομοσπονδία, το ξεπεράσαμε. “

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ragip Soylu, πρόσθεσε ο Ερντογάν. “Κύριε Μητσοτάκη, οι φίλοι που εμπιστεύτηκες σε άφησαν. Θα πιστέψετε αυτούς τους «τρελούς» Τούρκους. “Η μόνη λύση στην Κύπρο βασίζεται σε δύο κράτη.”

Source