“Η επανάληψη … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Φάνης Μακρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Νεαρών Ποδοσφαιριστών, τόνισε τη σημασία της επιστροφής των ανηλίκων στη δημόσια εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι όλοι έχουν τώρα την ευθύνη να διατηρήσουν τη συμμόρφωση. Πρωτόκολλα և Διατήρηση μιας καλής επιδημιολογικής εικόνας. Οι προπονητές των ακαδημιών έχουν το ίδιο μήκος κύματος. Ο Δημήτρης Δημητρίου είπε στην ΚΥΠΕ ότι όλα τα μέτρα πρέπει να ληφθούν με σεβασμό.

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ για την επανέναρξη των ακαδημιών ποδοσφαίρου χθες, ο κ. Μακρίδης είπε ότι η επιστροφή των παιδιών στην περιοχή θεωρήθηκε από τα μέλη του SYGAP ως πολύ σημαντική εξέλιξη για την κοινότητα.

Σημείωσε ότι η μακροχρόνια φυλάκιση ως αποτέλεσμα μέτρων κατά του κοροναϊού είχε μεγάλο αντίκτυπο στα παιδιά ψυχολογικά, επειδή, όπως είπε, τα παιδιά δεν μπορούν να κατευθύνουν την ενέργειά τους σε υγιείς δραστηριότητες, γεγονός που οδήγησε σε αρνητικά φαινόμενα. “Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το σημείο για προφανείς λόγους. “Επαναλαμβάνω αρκετά ότι η επιστροφή των παιδιών στα γήπεδα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την κοινωνία”, είπε.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του SYGAP κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κ. Μακρίδης είπε ότι η απόφαση του συλλόγου να ανοίξει εκ νέου τα γήπεδα ποδοσφαίρου ανηλίκων ταυτόχρονα με τη μερική επαναλειτουργία των σχολείων το δικαιολογεί. “Όπως είπε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης έχουν καταβάλει επιμελείς προσπάθειες για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου. “Υποβάλαμε ειδικές προτάσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν με υπευθυνότητα αφού ληφθούν υπόψη όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. “Επιπλέον, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των αυστηρών μέτρων, το Συμβούλιο SYGAP είχε συνεχείς συναντήσεις, συναντήσεις με φορείς που συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις και οργανωμένες ομάδες”, είπε.

Πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια του οπτικού υλικού που δημιούργησαν, προέβλεπαν τις αρνητικές επιπτώσεις της φυλάκισης στα παιδιά όσο καλύτερα μπορούσαν, και τέλος, με τη βοήθεια γραφικών, παρουσίασαν ένα πλήρες σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή των νέων παικτών / τρία στα γήπεδα, εξετάζοντας πάντα τη διακοπή Covid-19. επάρκεια των πόρων. “Στο τέλος, ο στόχος επιτεύχθηκε, λόγω της σωστής στάσης της οποίας τον λάβαμε από τους αρμόδιους φορείς”, είπε.

Ο κ. Μακρίδης μίλησε για το σκοπό με νέα δεδομένα από τώρα και στο εξής. Απλώς μας γνώρισε τότε. Υποσχεθήκαμε επίσης δημόσια να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επαναφέρουμε τα μαθήματα στα πρωτόκολλα. “Εξάλλου, ως σύνδεσμος, χθες υπογραμμίσαμε ότι το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι ακόμη μεγαλύτερο”, είπε.

Ολοκληρώνοντας τις παρατηρήσεις του στην ΚΥΠΕ, είπε ότι χθες, τα μηνύματα της πρώτης ημέρας της εκπαίδευσης των παιδιών ήταν θετικά. “Οι νεαροί παίκτες υποβλήθηκαν σε γρήγορες δοκιμές, ενώ, όπως ανακαλύψαμε, τα γεγονότα αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό. “Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν”, είπε.

Ο προπονητής της Ακαδημίας Λεμεσού Δημήτρης Δημητρίου είπε στο ΚΥΠΕ ότι η εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να ξεκινήσει, αλλά τόνισε σε όλους, τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών, των προπονητών, των γονέων και των πρωτοκόλλων. “Από την άλλη πλευρά, είπε ο κ. Δημητρίου, η πιστή τήρηση των μέτρων θα επιτρέψει στο αδιάκοπο έργο των ακαδημιών, να μην επιστρέψει σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα εάν διαπιστωθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.”

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι από την άποψη των προπονητών και των ηγετών των ακαδημιών ποδοσφαίρου, τόνισε την ανάγκη για σωστή διαχείριση των παιδιών, διατηρώντας όλα τα μέσα για την προστασία όλων, αλλά και της κοινωνίας, τονίζοντας ταυτόχρονα την προσωπική ευθύνη.

«Αυτό που θέλουμε», είπε στον ΚΥΠΕ, «είναι να σταθεροποιήσουμε πρώτα την κατάσταση, να αποφύγουμε τις ακαδημίες γενικά και, στη συνέχεια, βήμα προς βήμα, να επιτρέψουμε στην κατάσταση να επιστρέψει στο φυσιολογικό, δηλαδή να εκπαιδεύσει περισσότερα παιδιά». Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει επιδημία, δεν το έχουμε αποφύγει, և ευθύνη όλων, ώστε να μην επιδεινωθεί ξανά είναι το πιο σημαντικό εργαλείο.

Πηγή: KYPE

Source