Η επαρχία της Ινδονησίας παραμένει πιστή στην παράδοση του Ραμαζανιού με νυχτερινές απαγγελίες Κορανίου

Σύνοδος κορυφής της Πάφου: Το Ισραήλ θα κάνει «ό, τι χρειάζεται» για να σταματήσει το Ιράν στο πυρηνικό μέτωπο

ΠΑΦΟΣ: Το Ισραήλ θα κάνει “ό, τι χρειάζεται” για να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι την Παρασκευή.

Μιλώντας μετά από μια σύνοδο κορυφής με τους Έλληνες και τους Κύπριους ομολόγους του και έναν ανώτερο εκπρόσωπο από τα ΗΑΕ στην Πάφο της Κύπρου, ο Ashkenazi είπε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες οικοδόμησης της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

«Πήραμε επίσης χρόνο για να συζητήσουμε τις προκλήσεις που θέτουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ και άλλοι εξτρεμιστές στη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και στην περιφερειακή ειρήνη», είπε. «Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αυτήν την εξτρεμιστική … επιτυχία και σίγουρα, για να αποτρέψουμε αυτό το καθεστώς να έχει πυρηνικά όπλα».

Οι Ισραηλινοί, Εμιράτες, Έλληνες και Κύπριοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν συναντήσεις στην Κύπρο για δύο ημέρες από την Παρασκευή.

Το Ισραήλ είπε ότι οι συνομιλίες στην Πάφο στη δυτική ακτή του νησιού θα είναι η πρώτη συνάντηση του είδους που θα περιλαμβάνει τα τέσσερα έθνη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προώθηση περιφερειακών στρατηγικών συμφερόντων.

Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα οικονομικής και ασφάλειας, την πανδημία του ιού κορωνών και πιθανούς ταξιδιωτικούς διαδρόμους για να ενθαρρύνουν τον τουρισμό, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σε δήλωση την Πέμπτη.

Η Κύπρος είπε ότι οι άνευ προηγουμένου τετραμερείς συνομιλίες, που θα διαρκέσουν έως το Σάββατο, «θα επωφεληθούν από τις προοπτικές που ανοίχθηκαν» από την «πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Τα ΗΑΕ και το Ισραήλ επισημοποίησαν τους δεσμούς πέρυσι, μία από τις τέσσερις συμφωνίες που μεσολάβησαν οι ΗΠΑ μεταξύ Ισραήλ και αραβικών χωρών.

Οι συνομιλίες ακολουθούν επίσης εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και γειτόνων της σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Το κυπριακό υπουργείο είπε ότι οι συναντήσεις θα θίξουν την «πανδημία και τις επιπτώσεις της, την οικονομική συνεργασία, τον τουρισμό (και) στον τομέα της ενέργειας», μεταξύ άλλων θεμάτων, και αποσκοπούν στην «ενίσχυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

.Source