Η επιδημία έδειξε τη διαφοροποίηση του μοντέλου ανάπτυξης, λέει η Annita Dimitriou

Στην περίπτωση της Κύπρου, η επιδημία έδειξε την επείγουσα ανάγκη διαφοροποίησης του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου, Πρέσβη του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) εξ ονόματος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας χθες σε διαδικτυακή συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Δικτύου Οικονομικού Δικτύου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την «Ανασυγκρότηση του Μετασχηματισμού», η κα Δημητρίου τόνισε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δυναμική για να μετατρέψουμε την τρέχουσα κρίση σε μια ευκαιρία επιταχύνοντας την ΕΕ του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στις προτάσεις ανά χώρα.

Υπογράμμισε τη δέσμευση της Κύπρου για βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, του δικαστικού σώματος και του εκσυγχρονισμού των δημοσίων και τοπικών αρχών.

Η κα Δημητρίου σημείωσε ότι τα προγράμματα μεταρρύθμισης και επένδυσης που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Σταθερότητας Κύπρου στοχεύουν στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία και κλιματική ουδετερότητα.

Αυτά τα προγράμματα, δήλωσε ο Κύπριος βουλευτής, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιώσιμες μεταφορές, ενίσχυση της σταθερότητας, ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, εκσυγχρονισμός των δεξιοτήτων εργασίας για προσαρμογή στις ανάγκες της νέας αγοράς.

Η κα Δημητρίου μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ορθολογικά τα διαθέσιμα κεφάλαια στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκτησης և Σταθερότητας, του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027 ծրագրի του προγράμματος ΑΣΦΑΛΕΙΑ, για να μετριάσει τον οικονομικό και κοινωνικό του αντίκτυπο και να προωθήσει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. , εστιάζοντας σε ευάλωτες ομάδες և μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αναλογικό αντίκτυπο στην επιδημία.

Εξ ονόματος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως Πρέσβης στο Δίκτυο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών, η κα Δημητρίου σημείωσε ιδιαίτερα την ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της φυλάκισης. Κάλεσε τις κυβερνήσεις να λάβουν προληπτικά μέτρα, εστιάζοντας αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των θυμάτων.

Πηγή: KYPE

Source